La CUP es presentarà a les pròximes eleccions del 21 de desembre

L'opció de presentar-se sols ha guanyat amb un 64,05% dels vots

Imatge d'una assamblea de la CUP
Imatge d'una assemblea de la CUP | Cedida

L'Assemblea Nacional extraordinària de la CUP ha decidit que la formació concorri a les eleccions del 21-D i que ho faci liderant una candidatura «el més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d'esquerres». El 91% dels militants que han votat han apostat perquè els cupaires es presentin als comicis i el 64,05% han optat perquè sigui liderant una candidatura.

L'opció d'apostar per una llista de país sense polítics ha obtingut un 12,59% dels vots i la de participar en una coalició o llista el més àmplia possible que defensi la república, amnistia i llibertat presos polítics ha recollit el 21,72% dels vots. L'assemblea ha tingut lloc a Granollers i ha comptat amb la participació de 1.206 persones.

  

La CUP ha celebrat aquest diumenge una assemblea nacional extraordinària per decidir el seu paper en els comicis del 21 de desembre. Estaven cridats a participar-hi uns 4.000 militants de la formació i de les organitzacions de la Crida Constituent i finalment s'hi han inscrit 1.206, tot i que no tots podien votar. 

Els participants han votat en una mateixa papereta dues preguntes. En primer lloc si volien que la CUP es presentés als comicis, pregunta que ha rebut un 91,63% de vots afirmatius, 7,83% negatius, 0,36% en blanc i 0,18% nuls. La segona pregunta plantejava els tres escenaris per concórrer als comicis, d'entre els quals ha resultat guanyadora la tercera opció. 

La primera opció era concretament: «La CUP-CC aposta per una llista de país, sense polítics, destinada a guanyar en vots i escons, a no formar govern i provocar eleccions constituents al cap de tres mesos del 21-D. Si això no és possible la CUP es presentarà en solitari amb un acord polític el més ampli possible però que parteixi de la defensa de la independència, la República i la justícia social».

La segona opció era: «La CUP aposta per participar en una coalició o llista el més àmplia possible, que defensi República, amnistia, i llibertat presos polítics d'acord amb la proposta del punt 11.5 de la ponència base». Finalment, la tercera i guanyadora era: «La CUP-CC aposta per liderar una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista independentista i d'esquerres».

En una atenció als mitjans poc després de l'inici de la mateixa, Gibert ha recordat que la seva postura ha estat sempre la de «desmarcar-se» dels comicis autonòmics convocats en aplicació de l'article 155 perquè són una «imposició».

Ara s'obren tres escenaris sobre la taula: fer-ho en un format semblant a l'actual de la CUP-CC, articular un acord polític per a un front d'esquerres o bastir una llista ciutadana que deixi fora els partits. Sobre el fet que ERC ja hagi presentat la seva llista, Gibert ha dit que «es poden buscar altres fórmules», com un acord polític, per fer possibles un front d'esquerres i ha remarcat que a banda dels republicans «hi ha molts actors d'esquerres»


Comentaris

envia el comentari