La CUP proposa abaixar un 14% els sous del Govern, alts càrrecs i diputats

La formació anticapitalista creu que caldria destinar aquests diners a reforçar la sanitat i a ajudes directes als treballadors

Imatge del Parlament de Catalunya amb diversos diputats asseguts als seus seients
La CUP proposa una rebaixa del 14% dels sous dels diputats, membres del Govern i alts càrrecs. | Cedida

Fa uns dies eren objecte de polèmica les elevades retribucions dels alts càrrecs de la Generalitat, així com també el cobrament de dietes per desplaçament dels diputats malgrat que la majoria de l'activitat parlamentària es fa, des del mes de març, de manera telemàtica. Aquest dimarts, 24 de novembre, arribava una proposta que, si bé no es referia directament a aquestes dues polèmiques, hi té molt a veure perquè afectaria de ple tant les retribucions que perceben els alts càrrecs del Govern com les dels diputats del Parlament de Catalunya.

La CUP vol abaixar un 14% els sous dels polítics catalans

Una proposta formulada per la CUP, que demana rebaixar un 14% els sous dels membres del Govern, els alts càrrecs de la Generalitat i els diputats al Parlament i destinar aquests diners a reforçar la sanitat pública i a ajudes directes per als treballadors. Així ho exposava el president del grup parlamentari anticapitalista, Carles Riera, en una compareixença de premsa:

Riera ha explicat que, segons la CUP, «el Govern no està fent una de les coses que en aquests moments considerem essencials, que és augmentar la despesa, gastar, invertir». «No entenem per què el Govern està mantenint el dèficit en el 0,61%, el mateix del 2019, quan l'escenari és radicalment diferent i requeriria un nivell de despesa que és possible i que hauria de ser molt més elevat», apuntava qui va ser el cap de llista de la CUP a les eleccions del 21 de desembre de 2017.

Riera s'ha referit al caos dels ajuts als autònoms instant el Govern a aturar «els ajuts lligats a l'exhauriment de la dotació pressupostària» i a «planificar i establir criteris de redistribució de la riquesa pels col·lectius més afcetats per la crisi». Per tot això, Riera ha anunciat que la CUP presentarà una moció al Parlament en què s'insti a la rebaixa de sous als polítics. El text, no vinculant, servirà per veure el posicionament que adopten la resta de formacions parlamentàries i, en particular, JxCat i ERC com a integrants del Govern.


Comentaris

envia el comentari