Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de la taula del Consell Executiu del 27 d'agost del 2019 amb el president Torra i els consellers

La CUP rebutja entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència del Suprem

Maria Sirvent, diputada del partit polític, al·lega en referència al desacord que el govern de Torra se centra en les privatitzacions dels serveis

Maria Sirvent CUP
Maria Sirvent ha assegurat que la CUP rebutjarà formar part d'un govern de concentració com a resposta de la sentència del Suprem | Catalunya Diari

 

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha descartat entrar en un govern de concentració  com a resposta a la sentència de l'1-O, tal com ha proposat ERC. «Amb quin objectiu? Amb quina intencionalitat? No ho veiem en cap cas», ha respost en una entrevista a 'Ràdio 4'. En aquest context ha criticat que els objectius de l'actual Govern són gestionar les «engrunes» i seguir «aprofundint» en la privatització de serveis. D'altra banda, veu «pràcticament impossible» que la CUP aprovi els pressupostos per al 2020 després de la primera reunió amb el Departament d'Economia i ha conclòs que la legislatura està «esgotada».

Preguntada per la possibilitat de tornar a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, Sirvent ha posat en dubte la voluntat de JxCat sobre aquesta qüestió i ha afegit que no volen «generar falses expectatives». En aquest sentit, ha recordat que tot i que no estava convocat el ple d'investidura de Puigdemont, els diputats i diputades de la CUP van ser els únics que van aparèixer al «suposat ple».

La CUP advoca per una direcció en comú

Sirvent ha defensat que hauria d'haver-hi una resposta conjunta davant de la sentència de l'1-O i ha admès que s'estan fent «molts esforços» en aquest sentit. Però també ha afegit que el «context de precampanya ho perverteix molt». I és que, segons Sirvent, la política catalana està situada en un escenari que sembla de precampanya en què cadascú fa la seva campanya pensant més en els interessos partidistes.

Tot i no fer una proposta concreta, la diputada de la CUP ha defensat que la resposta a una sentència condemnatòria ha de passar per  «exercir» els drets i aconseguir els objectius polítics que han portat els «represaliats» a la presó o l'exili.

Pel que fa als pressupostos del 2020, veu «pràcticament impossible» donar el seu suport «si les coses continuen com ara». Per a la diputada, els 800 milions d'euros de més en despesa respecte als comptes fallits del 2019 ja estan compromesos i, per tant, el Govern no planteja polítiques noves en els nous pressupostos.

També et pot interessar...