Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana del Parlament de Catalunya.

La CUP rebutja unir-se a JxCat al Congrés

Creuen que no comparteixen «la demanda d'unitat basada en termes partidistes»

Segons publica 'El Periódico', la CUPhauria tancat la porta a negociar amb JxCat perquè no comparteix «la demanda d'unitat basada en termes partidistes».  Formar un grup propi conjunt entre aquests dos partits seria possible perquè, tot i no superar els 15 escons, si superen el 15% dels vots en les quatre circumscripcions catalanes.

L'oferiment el va fer Laura Borràs —amb un missatge que ja havia utilitzat durant la campanya electoral— però es van decantar pel «no» perquè això implicaria una «pèrdua significativa de pluralitat pel moviment independentista».

La decisió final se sabrà aviat

De totes maneres, la decisió final de la CUP es tancarà quan es constitueixi el nou secretariat nacional de la formació, que es presenta avui mateix. En aquesta nova direcció hi participaran Anna Saliente, candidata municipal per Barcelona que no va obtenir representació pel consistori, i la regidora Maria Rovira. Segons explica el mitjà citat, fonts de la CUP han assegurat que és «complicat» que s'obrin a unir-se amb JxCat al Congrés.

També et pot interessar...