Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La CUP diu que li agradaria que el rei «dissolgués la Casa Reial» i «abandonés el país»

Consideren que, perquè existeixi un diàleg amb l’Estat espanyol, primer és necessari que es reconegui el dret d’autodeterminació
Lluc Salellas, portaveu del secretariat nacional de la CUP | Twitter

 

Lluc Salellas, portaveu del secretariat nacional de la CUP, ha concedit una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ on ha aprofitat per deixar ben clara la postura del seu partit davant els últims esdeveniments. Més concretament, Salellas s’ha referit a les declaracions que va dur a terme ahir el president del Parlament balear que, després de tenir una audiència amb Felip VI, va assegurar que el rei d’Espanya estaria obert al diàleg.

 

La CUP no creu que Felip VI vulgui aixecar ponts entre Espanya i Catalunya

En aquest sentit, la CUP és molt clara i considera que, després del discurs que va oferir el fill de Joan Carles I el dia 3-O, on «justificava la violència» excessiva emprada pels cossos policials de l’estat espanyol, és difícil creure que realment vol bastir ponts entre Espanya i els independentistes.  

 

Per aquest motiu diu que, des del seu partit, «demanaríem que el rei dissolgués la Casa Reial i abandonés el país», ja que «és el que ens agradaria, som republicans». Des de la CUP consideren que «Ara fer una bilateral amb un interlocutor que no reconeix els excessos de violència l'1-O, l'autodeterminació o la profunditat el conflicte és un engany amb la realitat que vivim i la voluntat dels catalans».

 

Imatge d'arxiu del rei Felip VI | Cedida
 

 

Perquè hi hagi diàleg, primer s’ha de reconèixer el dret d’autodeterminació

Quant a establir un procés de diàleg amb l’executiu de Pedro Sáchez, els cupaires tampoc ho veuen massa clar, si més no, amb les condicions que es donen actualment. Així doncs, Salellas no considera que sigui «necessari» aquest diàleg a menys que el govern espanyol «reconegui primer que existeix a Catalunya el dret d’autodeterminació». El portaveu, de fet, ha deixat clar que aquesta condició és «el primer requisit per poder seure a taula».

 

Lluny de creure que el procés estigui acabat, des de la CUP es mostren força «escèptics» a creure que aquesta trobada institucional pugui realment «desencallar aquest tema central». I Salellas ha insistit en el fet que «el Govern diu que continuarà dialogant», però lamenta que «no han dit que ho aturaran si demà no es reconeix dret a l'autodeterminació, per nosaltres és imprescindible».

 

Salellas carrega contra el ministeri d’Interior

El portaveu de la CUP també ha emès crítiques contra el conseller d’Interior i la gestió del seu departament, per la seva inactivitat davant les «agressions feixistes, que van a més». En aquest sentit, Salellas considera que no actua amb «la diligència que hauria d’actuar en aquests casos», ja que «només n’hi ha del costat feixista, d’agressions físiques i violentes, i, en canvi, la reacció és gairebé inexistent», es queixava Salellas, que també ha aprofitat per desmarcar-se d’una possible negociació de pressupostos amb l’executiu català.

 

Comentaris