La CUP titlla l'actuació dels Mossos a Cornellà «d'execució extrajudicial»

Des de la formació han lamentat que es comencin a fer «habituals» les «execucions extrajudicials», i han recordat que «la funció de la policia no és matar delinqüents»

Imatge de Carles Riera durant l'entrevista
Imatge de Carles Riera durant l'entrevista | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Riera, diputat de la CUP, ha mostrat la seva disconformitat amb el desenllaç de l'intent d'atac terrorista que va tenir lloc durant el dia d'ahir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cornellà de Llobregat. En aquest sentit, els anticapitalistes lamenten que l'incident acabés amb la mort de l'atacant, i mostren la preocupació de la formació pel fet que «es normalitzin» el que ells anomenen «execucions extrajudicials».

En aquest sentit, Riera ha posat èmfasi en el fet que la funció de la policia «no és matar a un delinqüent, sinó impedir que es cometi un delicte». Així doncs, el diputat de la CUP ha declarat que els Mossos «s'han de cenyir a posar els individus a disposició judicial», una mesura que considera que «no està clar que fos així el 17-A i a Cornellà».

La CUP titlla l'acció de «execució extrajudicials»

Per aquest motiu, des de la formació anticapitalista tenen intenció de demanar explicacions a Miquel Buch, conseller d'Interior, a banda de reclamar responsabilitats i, «si cal», corregir el rumb de la policia fins i tot. Una acció que ja van dur a terme des de la CUP després de les actuacions policials durant el passat 17-A, sol·licitant informació a la comissió d'investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Amb tot, aquesta demanda no va ser atesa per culpa de JxCat i ERC, ja que, segons paraules del mateix Riera, «s'hi van negar». Aquests fets, juntament amb l'actuació dels agents de l'ordre durant l'incident d'ahir, han portat a la formació a recalcar que «cal transparència, assumpció de responsabilitats i explicacions» en ambdós casos.

Agents del GEI i de la BRIMO dels Mossos durant l'escorcoll del pis del presumpte terrorista.
Agents del GEI i de la BRIMO dels Mossos durant l'escorcoll del pis del presumpte terrorista. | CatalunyaDiari.cat

Així doncs, tot i destacar la tasca preventiva dels Mossos en assumptes de terrorisme i mostrar el seu absolut respecte pel cos policial, Riera ha lamentat profundament que «les execucions extrajudicials» es comencin a fer tan «habituals». Fent referència a la futura compareixença del conseller Buch a la comissió d'Interior, el diputat de la CUP ha insistit en el fet que demanaran explicacions, ja que «volem saber quina és la línia de la policia i perquè es normalitzen les execucions extrajudicials».

Els anticapitalistes no estan d'acord amb l'ús de les pistoles taser

Però no només l'actuació dels Mossos d'Esquadra es troba en el punt de mira del partit independentista. I és que els anticapitalistes sempre han mostrat una gran desconfiança i disconformitat amb l'ús de pistoles taser, que fa tan sols uns mesos que són utilitzades pels agents.

Carles Riera, en una imatge d'arxiu
Carles Riera, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, Riera ha explicat que «en països amb un ús generalitzat de les pistoles taser, la mortalitat que generen és significativa», motiu pel qual no consideren que l'ús d'aquest tipus d'arma durant l'atac de Cornellà fos la millor solució. I és que, segons el diputat de la CUP, «també pot ser una arma mortal».  


Comentaris

envia el comentari