Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CUP

La CUP es troba en una situació econòmica delicada

La reducció d'ingressos en total és de 473.000 euros i representa el 77% total dels ingressos municipals

CUP
La situació econòmia de la CUP és delicada a causa dels resultats de les últimes eleccions   | Catalunya Diari

 

La situació financera de la CUP es troba en un moment delicat. Els anticapitalistes han defensat, des de sempre, que no demanen crèdits al banc, però ara es veuen obligats a plantejar un dilema:  si es volen continuar autofinançant, necessitaran augmentar les quotes a les bases o els ingressos institucionals, d'altra manera caldrà rebaixar l'estructura que ara mateix mantenen, segons informa 'NacióDigital'.

El baix resultat de les últimes eleccions municipals, amb conseqüències a les supramunicipals, ha portat una rebaixa del 63% dels ingressos del partit, és a dir, fins a 244.000 euros. Els de la CUP també han perdut els 19.000 euros de les diputacions, les 32.300 de les donacions i els diners que s'estalviaven per a la contractació de cinc persones alliberades com a assessores.

Els ingressos s'han reduït un 77%

La reducció d'ingressos en total ascendeix fins a 473.000 euros i representa el 77% total dels ingressos municipals, segons informa el mitjà. El partit exposarà aquesta situació econòmica a la pròxima Assemblea Nacional que se celebrarà aquest diumenge a Celrà, on també es debatrà una ponència organitzativa i es presentaran les bases de la nova estratègia de la CUP durant els pròxims anys.

El Secretari Nacional ja ha comunicat el seu punt de vista, en el sentit que no es pot reduir la despesa d'acció política, que ja va disminuir en la reestructuració del partit del 2018, quan els ingressos van retrocedir arran de les eleccions al Parlament.

Dos possibles escenaris

L'Assemblea Nacional es planteja un primer escenari que és no realitzar cap canvi en l'estructura del finançament  i, per tant, només reduir el nombre d'alliberats. Mentre ara compta amb 23,25 jornades completes, a partir del 2020, si no es practica un augment en les quotes, serà de 15 jornades.

El segon escenari proposa l'augment en ingressos institucionals.Un és augmentar la quota d'aportació dels grups municipals fins a un 30%, l'aportació dels regidors fins a un 22,5% i la dels grups comarcals a un 45%.  A més a més, també estaria previst augmentar la quota dels militants de 7 a 10 euros mensuals. Aquesta opció permetria augmentar fins a uns 150.000 euros els ingressos i mantenir unes 19 jornades d'alliberats, tot segons informa el mitjà esmentat anteriorment.

Per al moment,  la CUP té clar que es necessita una reestructuració del partit,  ja que la rebaixa de càrrecs ha provocat aquesta situació econòmica en la qual no surten els números. 

També et pot interessar...