Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La CUP de Tarragona ha decidit establir cinc compromisos «bàsics» per investir Pau Ricomà (ERC) el pròxim 15 de juny.

La CUP de Tarragona investirà Pau Ricomà (ERC) a canvi de cinc línies vermelles

Les condicions són: modificar el POUM per preservar l'Anella Verda, revisar el contracte de la brossa, fer un estudi independent de la qualitat de l'aire, sancionar els bancs amb pisos buits i augmentar els pressupostos participatius

La CUP de Tarragona ha decidit establir cinc compromisos «bàsics» per investir Pau Ricomà (ERC) el pròxim 15 de juny.
La CUP de Tarragona ha decidit establir cinc compromisos «bàsics» per investir Pau Ricomà (ERC) el pròxim 15 de juny. | TarragonaDigital

 

La CUP de Tarragona investirà Pau Ricomà (ERC) el pròxim 15 de juny si es compleixen cinc «compromisos bàsics». Les condicions per donar l'alcaldia als republicans passen per la modificació del POUM per preservar l'Anella Verda —i, per tant, eliminar el Pla Budellera—, realitzar un estudi per la internalització del contracte de la brossa, elaborar un estudi independent de la qualitat de l'aire, sancionar els bancs amb pisos buits per «garantir un ús social del parc d'habitatges» i establir un mínim d'un 1% del pressupost global pels pressupostos participatius. «No són imposicions del nostre programa, sinó compromisos que ERC ha anunciat en campanya», ha dit la cap de llista dels cupaires a les eleccions municipals, Laia Estrada. 

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

La CUP investirà Pau Ricomà amb un «pacte de mínims»

La CUP de Tarragona és plenament conscient que ERC necessita els seus dos regidors per investir com alcalde Pau Ricomà. Per aquest motiu, ha estat la primera formació a moure peça després de les eleccions municipals d'aquest diumenge. Després d'una assemblea amb un debat «llarg», els anticapitalistes han decidit establir cinc línies vermelles perquè Ricomà substitueixi Josep Fèlix Ballesteros.  «Són cinc compromisos que ERC ha anunciat en campanya, no imposicions del nostre programa», ha deixat clar Laia Estrada. 

Estrada ha expressat que «hem estat decisives per desemmascarar el veritable rostre de Ballesteros i el PSC tarragoní». «Per això, en l'assemblea vam decidir culminar-ho amb la investidura de Pau Ricomà, qui creiem és l'únic legitimat per fer fora Ballesteros», ha afegit. Tot i això, ha qualificat l'acord com un «pacte de mínims» i que en cap cas es tracta d'un «pacte de govern» sinó d'un «pacte per la investidura». 

Cinc línies vermelles factibles per ERC a l'espera de JxT i ECP

Les condicions de la CUP per aprovar la investidura de Ricomà serien, d'entrada, factibles. Preservar l'Anella Verda i eliminar el Pla Budellera amb una modificació del POUM, elaborar un estudi independent de la qualitat de l'aire i un altre per internalitzar el contracte de la brossa, sancionar els bancs amb habitatges buits i establir un mínim d'un 1% del pressupost global pels pressupostos participatius. Són cinc punts que, tal com ha recalcat Estrada, «ERC duia al programa».  «Començaríem molt malament si no els compleixen», ha afegit. 

En el cas que ERC acceptés aquest pacte, encara els restaria el suport dels tres regidors de Junts per Tarragona i dels dos d'En Comú Podem. «Fem una crida als partits que demanaven fer fora Ballesteros perquè les coses comencin a canviar de veritat», ha dit Estrada, qui encara no ha parlat amb Ricomà ni tampoc amb Dídac Nadal (JxT) o Carla Aguilar (ECP). Així doncs, l'entesa entre republicans i anticapitalistes seria factible. Ara bé: «No voldríem unes converses a una banda i unes altres a l'altra», ha exigit Estrada a Ricomà sobre possibles pactes amb Nadal o Aguilar. 

La pròxima setmana, la CUP es tornarà a reunir en una assemblea oberta per decidir el seu paper en el pròxim mandat. «Pels pactes de govern tenim més marge. Ara la urgència és el 15 de juny», ha acabat dient.