La CUP no negociarà els pressupostos per «l'autonomisme» del Govern

La formació anticapitalista ha decidit avui que no negociarà els pressupostos del Govern i que treballaran per obstaculitzar la «consolidació de l’autonomisme»

Carles Riera, líder de la CUP, en arxiu
Carles Riera, líder de la CUP, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

La CUP no negociarà els pressupostos del Govern i assegura que treballarà per obstaculitzar la «consolidació de l’autonomisme» al Parlament de Catalunya. La formació anticapitalista encesta un nou cop a Quim Torra després de la decisió presa per les bases del partit aquest migdia a Palamós. La primera quinzena de novembre, però, la CUP haurà de donar el ‘si’ definitiu a la proposta a través d’una altra reunió.

«Els quatre diputats de la CUP intentaran que no es consolidi un Govern autonomista», ha comentat el portaveu de la formació, Lluc Salellas, en sortir de la reunió. Junts per Catalunya i Esquerra, que també presenten diverses diferències internes, es quedarien sense el suport definitiu de la CUP, que votaria contra totes les resolucions de caire «autonomista».

 

«No podem treballar per a aquests pressupostos»

Ha estat la taxativa declaració de Salellas i per la qual es dona a entendre que la CUP s’aparta, definitivament, del bàndol del Govern. El mateix portaveu, de fet, ha retret el comportament dels darrers dies de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. «Els partits independentistes estan buscant altres aliances i estratègies», ha comentat el mateix Salellas.

Per això mateix, doncs, el mateix Salellas ha tornat a fer una crida a la desobediència. «La via desobedient és l’única que ens pot permetre arribar a la independència del nostre poble», ha dit Salellas mentre cridava a la mobilització d’un «front antifeixista i democràtic».

Quim Torra veu com la CUP no li donarà suport als pressupostos
Quim Torra veu com la CUP no li donarà suport als pressupostos | CatalunyaDiari.cat

Torra, per part seva, demana mediació internacional

Quim Torra va demanar a finals de la setmana passada una «mediació internacional per trobar una solució política a la situació actual de Catalunya». En una compareixença a la localitat suïssa de Ginebra sota el nom de 'An International Mediation for Catalonia', es va preguntar: «Com podem confiar en un govern que protegeix el rei que, en comptes de ser un àrbitre, l'any passat va actuar com un 'hooligan' amb corona?».


Comentaris

envia el comentari