La CUP veu insuficient l’acord entre JxCat i ERC i demana temps per debatre-ho

El partit que lidera Carles Riera té un paper clau en la conformació de l'acord per a la investidura

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu | Cedida

La CUP demana temps perquè els seus òrgans polítics puguin valorar l’acord que van tancar dimecres a la nit Junts per Catalunya i Esquerra Republicana sobre la investidura de Jordi Sànchez

Segons ha tret a la llum 'Vilaweb', els membres de la CUP consideren que no hi ha grans diferències amb la proposta que va rebutjar el Consell Polític dissabte passat i critiquen el 'tempo' escollit pels partits sobiranistes.

De fet, la CUP critica que Junts per Catalunya i Esquerra enviessin el document final el passat dimecres a darrera hora de la nit. El partit anticapitalista, de fet, explica que la nota es va fer arriibar quan faltaven només quatre minuts per la mitjanit, just abans de la vaga feminista decretada pel partit. 

La resposta de la CUP

El partit de Carles Riera ha fet evident el seu descontent a través d'un comunicat. En aquest, la CUP al·lega: «Pensem que la proposta continua tenint mancances importants i decisives en l’àmbit de la construcció i la materialització republicana».

Mancances que el partit veu en «la concreció d’un procés constituent, i l’articulació de polítiques socials i econòmiques orientades a treure privilegis als sectors socials que encara en mantenen, per tal de garantir i ampliar drets socials, polítics i de tot tipus al conjunt de la població».

Crítica a l'estat espanyol

Finalment, la CUP també ha tingut paraules per l'estat espanyol. La formació anticapitalista, en aquest sentit, ha optat per denunciar que «l’estat espanyol vulgui intervenir de nou en aquest debat vulnerant la seva pròpia legalitat i les seves pròpies normatives». 

En aquest context, la CUP ha advertit que la decisió del Tribunal Suprem espanyol no és legitima ni compta amb l’autoritat per a vetar candidats a la presidència catalana.


Comentaris

envia el comentari