Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Colau apel·la a un pacte amb ERC i PSC

La cúpula de Catalunya En Comú canviarà a partir de la tardor

Després del mal resultat de les municipals i generals i la renúncia de Domènech, hi haurà renovació avançada

Ada Colau es va centrar en les eleccions municipals de Barcelona, i va deixar el càrrec a López i Arbat | CatalunyaDiari.cat

 

Catalunya en Comú ha estat patint una crisi constant des de fa ja gairebé un any: després de la renúncia de Xavier Domènech com a líder del partit, la formació ha estat patint moltes dificultats, les quals s'han vist reflectides en els resultats de les eleccions municipals i la pèrdua de diputats en les eleccions espanyoles.

Segons ha pogut saber NacióDigital, Catalunya en Comú renovarà la seva cúpula a la tardor, per tal de poder recol·locar-se després d'aquesta mala època. L'actual direcció està formada per Ada Colau, Candela López i Ramon Arnabat.

Fragmentació per la pèrdua de Domènech

El pròxim 3 de juliol farà un any  que els 30 components escollits per a dirigir el partit van firmar per a una vigència de dos anys al capdavant. Tot i això, vista la situació actual, han decidit reformar-se i iniciar una nova etapa.

Hi ha qui diu que els problemes comencen amb la dimissió de Domènech al capdavant del partit, i cedint la seva posició a Colau. Domènech argumentava que estava «esgotat políticament i personalment», després d'haver acceptat la direcció tant de Podem Catalunya com dels Comuns.

Eleccions municipals en desacord

Mentre que Alamany i Nuet marxaven i s'aliaven amb ERC, els  Comuns tampoc mantenien la cohesió en el territori. Durant la campanya electoral de les eleccions municipals  del passat mes de maig es va veure clarament la fragmentació del partit amb grans llistes rivals en ciutats importants del territori: el desacord entre Podem i Comuns es va poder veure en més de  cinquanta municipis d'arreu de Catalunya.

Els Comuns podrien haver-se fragmentat després de la dimissió de Xavier Domènech | Cedida

 

Durant aquest temps, Colau  ⎼ dirigent del partit ⎼ va estar totalment centrada en les municipals de Barcelona, de manera que va deixar al càrrec a López  i Arnabat  per apuntalar la coordinació del partit. Segons explica NacióDigital, fonts internes dels comuns asseguren que els dos nous coordinadors es van comprometre per assumir aquest rol durant un any, i és per aquest motiu que ja es preparen unes noves primàries per a escollir una renovada direcció.

Pla frustrat després dels mals resultats

Després de la caiguda en els resultats de les eleccions, l'auge  del PSC i l'hegemonia territorial  d'ERC, els Comuns i el seu projecte s'han vist debilitats  i amb la necessitat d'escollir un nou equip que torni a alçar al partit.

La formació va aprovar al mes de gener el 'rumb de l'etapa post-Domènech', la qual apostava per una Constitució catalana que superi l'Estatut en el marc d'una Espanya plurinacional i que esquivava la República catalana de l'ideari. Tot i que, amb els resultats obtinguts en les eleccions municipals i generals, s'han frustrat  els seus plans de futur.

També et pot interessar...