Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Junqueras rep la visita de la cúpula del PNB

Els nacionalistes bascos van veure's també amb Josep Sánchez Llibre i Artur Mas

Oriol Junqueras a la sala de premsa del Palau de la Generalitat quan era vicepresident del Govern.
Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Des de la presó de Lledoners, Oriol Junqueras segueix exercint com a president d'ERC i, per tant, mantenint reunions i contactes amb diversos agents polítics i socials —amb la limitació evident, és clar, de la limitació de llibertat. Aquest mateix dimecres, mentre al Palau de la Generalitat Quim Torra convocava eleccions autonòmiques encara sense data, el president d'ERC rebia una visita important.

La cúpula del PNB s'acosta a Oriol Junqueras

En concret, aquest dimecres a la tarda, visitaven la presó de Lledoners el president del PNB, Andoni Ortuzar; el secretari d'organització de la formació, Joseba Aurrekoetxea; i el cap de files dels nacionalistes bascos a Madrid, Aitor Esteban. Tots ells van poder reunir-se amb Oriol Junqueras, també en companyia del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

El cert és que el PNB busca reforçar la seva relació amb ERC per evitar que Bildu sigui l'interlocutor únic basc de la que podria ser, segons les enquestes publicades fins ara, la principal força nacionalista i independentista a Catalunya. Tot plegat, després del distanciament dels nacionalistes bascos amb l'entorn Puigdemont i JxCat.

Visites també a Sánchez Llibre i Artur Mas

En el seu 'tour' per Catalunya, els dirigents del PNB van reunir-se amb el president de Foment del Treball i ex diputat d'Unió Democràtica, Josep Sánchez Llibre, i van dinar amb  l'ex president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Després de la visita a Oriol Junqueras a la presó de Lledoners, els tres líders nacionalistes bascos van reunir-se amb el president del PDeCAT, David Bonvehí. Una apretada agenda, la de la cúpula del PNB a Catalunya aquest dimecres.

També et pot interessar...