Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, president del govern espanyol

La cúpula de Presidència: els sis homes de Sánchez que manen a Moncloa

El president del govern central s'ha envoltat d'un equip de la seva màxima confiança

Pedro Sánchez, president del govern espanyol
Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

Les primeres setmanes del govern de coalició a Madrid estan servint per posar en marxa els mecanismes de funcionament del nou executiu: no tan sols els ministeris i les decisions que es prenen als Consells de Ministres de cada dimarts, sinó també el que els experts en política anomenen 'sottogoverno', és a dir, els gabinets que són a la recambra de cada ministeri i, en especial, de la presidència del govern espanyol.

La cúpula de Presidència: sis homes d'estricta confança de Pedro Sánchez

Com és lògic, el president Pedro Sánchez ha configurat un equip de la seva màxima confiança per als òrgans superiors i directius de presidència. Són sis noms, tots homes, de la seva confiança més estricta. Són la cúpula del govern, les mans dretes de Sánchez —persones, doncs, amb gran poder d'influència sobre les decisions que prengui el president del govern d'Espanya.

Iván Redondo, el principal assessor de Sánchez, és el director de Gabinet de la Presidència del Govern i cap de l'Oficina Nacional de Prospectiva i Estratègia de País a Llarg Termini, de nova creació. Redondo és el càrrec de més confiança i influència sobre Sánchez, però per sota seu hi ha noms com el de Félix Bolaños, secretari general de Presidència; Francisco Salazar, director adjunt del gabinet, i Miguel Ángel Oliver, secretari d'Estat de Comunicació, tot i que havia sonat que se'l rellevaria.

A tots aquests càrrecs, inherents a la presidència del govern central, s'hi sumen dos homes de plena confiança per al president del govern. Francisco Polo ha assumit l'alt comissionat per Espanya Nació Emprenedora després que la vicepresidenta Calviño no comptés amb ell pel càrrec que ocupava el mandat anterior a Economia; i Ernesto Gasco és l'alt comissionat per a la lluita contra la pobresa infantil, també integrat al pinyol de Presidència.

Tots ells formen, doncs, l'equip més proper de dirigents al voltant de Sánchez i seran els noms que l'acompanyaran en els moments més complexos pel que fa a presa de decisions.

També et pot interessar...