El currículum de Rivera ja no té ni el doctorat ni els dos màsters

La formació del president de Cs que apareixia a la web del Congrés ha anat minvant, i ara sol hi apareix una llicenciatura de Dret

Albert Rivera en una imatge d'arxiu
Albert Rivera en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La política espanyola no travessa un dels seus millors moments, i en els darrers mesos està sent colpejada per la polèmica amb una freqüència massa elevada. Des del passat mes d’abril, allò que podríem anomenar com ‘la crisi dels màsters’ està esdevenint un autèntic huracà que amenaça d'arrasar tots els fonaments de la democràcia.

Els fets es van iniciar quan, després de diverses setmanes en el punt de mira, Cristina Cifuentes va prendre la determinació de dimitir arran la polseguera que va aixecar el seu treball final de màster i el fet de ser descoberta robant dues cremes ‘anti-edat’. Tan sols uns mesos després, el Tribunal Superior de Justícia madrileny prenia la determinació d’investigar Pablo Casado en veure indicis d’il·legalitat en l'obtenció del seu màster.

Fa tan sols tres dies, l’exministra de Salut Carmen Montón també es va veure obligada a abandonar el seu càrrec, després de ser pressionada per les irregularitats que presentava la seva tesi doctoral. I ara, la polèmica torna amb més força que mai i afecta una de les veus més crítiques en aquest tema: la d’Albert Rivera, el president de Ciutadans.

La formació de Rivera ha quedat reduït a una simple llicenciatura

Així les coses, ha sorprès en gran mesura el fet que el seu currículum hagi patit modificacions i –o més ben dit, una gran reducció– en qüestió de setmanes. Fa un temps, a l’apartat de formació dels diferents polítics que hi ha a la web del Congrés dels Diputats, hi constava que Rivera tenia, a banda d’una llicenciatura de Dret, un doctorat en Dret Constitucional cursat l’any 2003 a la UAB; un màster de Dret a Esade de l’any 2002 –o, cosa que és equivalent, a la Universitat Ramon Llull– i finalment un curs de màrqueting polític a càrrec de la Universitat George Washington que es remunta a l’any 2009.

Albert Rivera
Albert Rivera | CatalunyaDiari.cat

Aquestes dades no només apareixien a la web del Congrés, ja que també estan recollides a la guia de diputats de la X legislatura del Parlament de Catalunya –datada entre els anys 2012 i 2015–, en la qual Rivera era un dels electes. Però, sobtadament i sense previ avís, van desaparèixer tots els cursos del currículum del líder taronja, a excepció de la llicenciatura.

Cal esmentar, així mateix, que aquest mateix matí Ciutadans hauria modificat altra vegada el CV de Rivera, segons 'El Nacional'. La formació taronja hauria retocat el currículum del seu president a la web del Congrés i s'hauria afegit un màster que no figurava en la seva fitxa inicial.  

Al currículum hi constaven el doctorat i el màster

El motiu de tan inesperat fet encara es desconeix, malgrat que, quan el passat 2015 el Cercle d’Economia va difondre un document sobre la formació d’Albert Rivera –en el que apareixien els títols de doctor en Dret i hi figurava que tenia el màster de la universitat nord-americana–, des del mateix partit de Ciutadans no ho van negar ni els van instar a modificar-ho. Ara, però, sembla que han canviat d’idea, ja que culpen a la mateixa entitat, dient que havia estat un simple error del Cercle. 


Comentaris

envia el comentari