El secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique

Dante Pérez, del PP de Lleida, ataca Echenique per la seva discapacitat

Pablo Iglesias, líder de Podemos, demana a Pablo Casado que depuri responsabilitats

La polèmica està servida i, en aquesta ocasió, amb molta gent d'acord. La torxa l'ha encès el candidat del PP per Lleida en les darreres eleccions i exalcalde de Gimenells (Segrià),  Dante Pérez, després d'utilitzar la discapacitat del membre d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, per un atac polític a Twitter.

Tot va començar quan Echenique va emetre un tuit en el qual es podia llegir: «Com Abascal no pugi a la tribuna amb pistola, no sé com superarà a Casado». La reacció de Dante no es va fer esperar i li va respondre de la següent manera: «La pregunta és: i tu, com pujaràs?»

Pablo Iglesias es fa ressò del tuit

En aquest sentit, cal recordar que Echenique té una malaltia genètica i hereditària congènita com atròfia muscular espinal i que, com a conseqüència, ha de conviure amb una cadira de rodes especial de forma vital. Així i tot, per tots és conegut que la seva discapacitat física no l'ha afectat fins ara en la seva trajectòria professional i que, malgrat els impediments de mobilitat que té, pot desenvolupar la seva tasca com a polític sense cap mena de problema.

Bé, doncs arran del tuit del lleidatà, les crítiques a l'al·lusió de la discapacitat d'Echenique no es van fer esperar i, fins i tot, el mateix líder de Podemos, Pablo Iglesias, va respondre amb un contundent missatge. «Qualsevol pot tenir una enrabiada en un debat polític, però bromejar sobre la discapacitat d'un rival no és acceptable. Crec @pablocasado_ que ha de demanar al teu diputat que es disculpi i retiri el tuit. La dignitat del Congrés i el respecte que ens devem ho requereix», va escriure Iglesias.

 

La resposta del mateix Echenique

De la mateixa forma, el mateix Echenique va contestar el tuit de Dante tot dient-li que: «Aquest diputat del PP no ofèn, perquè no ofèn qui vol, sinó que pot i perquè mai he tingut la pell fina. Però sí que exemplifica una cosa que saben tots els periodistes i uixers del Congrés: La bancada del PP està plena de gent molt maleducada».

D'altra banda, des del prisma més lleidatà, el mateix Sr. Postu ha volgut recriminar a Dante la seva exposició i ha publicat a les xarxes socials el seu rebuig cap a les seves paraules. Fins i tot, la presidenta del PP a Lleida, Marisa Xandri, ha manifestat que: «Com a presidenta del PP Lleida em desmarco totalment de les paraules de @danteperezberen. Mai em trobareu fent mofa d'algú per la seva discapacitat, per molt q ideològicament estiguem als antípodes».

Això no obstant, de moment, Dante sembla que no està gens penedit per la seva reacció i ha arribat ha retuitejar alguns missatges que donen suport a les seves paraules. Caldrà doncs esperar si és la direcció del PP la que pren mesures contra ell  i li depura responsabilitats sobre el tuit.

També pots llegir...