Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, durant el Consell Nacional telemàtic del 7 de novembre de 2020

El dard que ha llençat Aragonès contra Puigdemont i el Consell per la República

El coordinador nacional d'ERC demana unitat i replica Canadell: «Cap independentista serà mai un adversari»

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, durant el Consell Nacional telemàtic del 7 de novembre de 2020
El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu. | ACN

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, creu que l'assemblea fundacional de representants del Consell per la República d'aquest dissabte s'hauria d'haver ajornat per després de les eleccions del 14-F. Era, diu, el més «adequat i prudent» per «evitar que s'utilitzés com una qüestió electoral». En aquest sentit, Aragonès ha evitat criticar el president de la Cambra de Barcelona i número dos de JxCat, Joan Canadell, que ha mostrat reticències a ser conseller d'un eventual Govern presidit per Aragonès. Segons el candidat republicà, la campanya electoral no s'hauria de centrar en disputes entre independentistes i fa una crida a la unitat: «Cap independentista serà mai un adversari, sempre serà un aliat».

Criticat per Canadell

Aragonès ha respost així a les crítiques de Canadell, que ha retret al vicepresident d'haver-lo «enganyat» en relació a la Llei de Cambres. Segons Canadell, Aragonès s'hauria compromès amb ell a tramitar-la i no s'ha fet. El vicepresident es defensa i diu que «malauradament» no hi havia prou consens per tirar endavant aquesta llei. Tot i això, el vicepresident rebutjar criticar «altres independentistes» i demana que la campanya electoral no se centri en discutir «qui és més independentista» sinó en explicar quin ha de ser el camí cap a la independència i en «sumar molta més gent a la causa»: «La qüestió no és marcar objectius, que compartim, és generar les condicions per fer passes endavant».

Per Aragonès, l'independentisme necessita «més força» de la que té actualment i que el projecte de la independència sigui «compartit» per totes les sensibilitats de l'independentisme: «Hem de superar 50% dels vots, tenir amplies majories i teixir aliances. Cada batalla que hem de fer davant l'Estat no ha de servir per perdre llençols a cada bugada».

Aragonès es defensa de les crítiques de la restauració

Al seu torn, Pere Aragonès ha sortit al pas de les crítiques dels restauradors, que no veuen amb bons ulls les noves restriccions imposades per contenir els contagis de la covid-19 i que inclouen, entre d'altres, la limitació d'horaris a bars i restaurant. Aragonès els recorda que les mesures que s'ha adoptat no són volgudes: "No són restriccions que volem fer, són restriccions que ens veiem obligats a fer". Aragonès assegura que l'objectiu del Govern és "protegir vides", però també l'economia. En aquest sentit, el vicepresident s'ha compromès a impulsar en les pròximes setmanes "nous paquets d'ajudes" per als sectors més afectats.