Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una compareixença de premsa, amb les banderes d'Espanya i Europa a la seva dreta

Dard del govern espanyol al català: «Un cop més, no han sabut estar a l'altura»

La ministra de Defensa remarca que la visita del Rei i de Sánchez pretenia «potenciar l'economia de Catalunya»

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha criticat l'absència de membres del Govern a l'acte de Seat amb el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. «Un cop més, no han sabut estar a l'altura de les circumstàncies», ha dit Robles aquest divendres en una atenció als mitjans. La ministra ha remarcat que la visita era «molt important en un moment de crisi» i pretenia «potenciar l'economia de Catalunya».

«Mereixen que acabi la violència i que cada dia hi hagi més desenvolupament econòmic»

«Em resulta difícil de creure que puguin posar-se de perfil davant d'una aposta clara per la situació econòmica cada dia millor de Catalunya», ha dit la titular de Defensa, que ha apuntat que els catalans «mereixen que acabi la violència i que cada dia hi hagi més desenvolupament econòmic».

Sobre Joan Carles I arran de la regularització tributària, Robles ha considerat «absolutament inacceptables» els seus comportaments que «no proporcionen cap benefici a la monarquia». Tanmateix, la ministra ha lloat Felip VI i ha destacat que «encarna tots els valors» d'una monarquia «moderna amb valors ètics». També ha destacat el paper del rei emèrit en el 23-F.

Calvo defensa la prohibició de concentracions el 8-M a Madrid: «Poden significar alguna possibilitat d'estar en risc»

En un altre ordre de coses, però encara en el si de l'executiu estatal, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat la prohibició de concentracions el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Madrid. «Poden significar alguna possibilitat d'estar en risc», ha afirmat Calvo en una atenció als mitjans aquest divendres.

La vicepresidenta ha argumentat que Madrid, com a capital de l'Estat espanyol, acull la manifestació «més gran i important» i això implica que «la situació de manifestació pogués dur-nos a una concentració de persones que ens faci retrocedir en situació pandèmica». Calvo ha dit que, en canvi, en altres zones de l'Estat espanyol manifestacions «més petites i acotades» sí que poden ser «més assumibles».

A més, la vicepresidenta ha dit que les dades sanitàries de la capital espanyola «no són les millors». Calvo ha assegurat que malgrat la prohibició, el govern espanyol està «bolcat» en la participació amb motiu del 8-M i ha remarcat que és un executiu «feminista».