Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez mira Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats.

Rufián: «Com més temps passa, menys sentit té parlar de pressupostos»

Ho ha dit en una entrevista a Radio Euskadi aquest dimarts

Pedro Sánchez mira Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats.
ERC no ha rebut cap trucada de Sánchez sobre els PGE. | Europa Press

El portaveu d'ERCal Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha assegurat que ningú s'ha posat en contacte amb ells per parlar dels pressupostos generals de l'Estat i creu que, com més temps passa, té «menys sentit» abordar-los. A més, ha considerat que, en el futur, «o el govern espanyol  o la mateixa Casa del Rei deixen de bloquejar investigacions» sobre el monarca, o aquesta institució «caurà, sense més remei».

No són en l'estadi de negociació dels pressupostos

En una entrevista a Ràdio Euskadi, Rufián ha assenyalat que s'està complint un dels primers acords que l'Executiu del PSOE i Unides Podem tenia amb el seu partit per desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez, com és la creació de la taula de diàleg i negociació de Catalunya. Segons la seva opinió, «no hi havia alternativa a la tornada del conflicte polític a la política perquè, amb repressió policial i judicial, no se soluciona».

«Entenem que, si es compleix un primer acord, es pot començar a parlar d'un segon o a parlar dels pressupostos generals de l'Estat, però per res del món estem en això. Simplement, ningú ens ha trucat. Hi ha moltíssims mecanismes per fer coses fora dels PGE  que també dignificarien la vida de la gent», ha afegit.

La taula de diàleg, la setmana que ve?

En aquest sentit, ha dit que estan satisfets que se celebrés el passat el 26 de febrer la primera reunió de la taula de diàleg. «Se suposa que hi haurà una segona reunió aquest mes, i entenc que la setmana que ve, perquè seria bo que fos abans de l'inici de la campanya de les eleccions a Galícia i a Euskadi. I, si això segueix així, i el govern segueix a favor de la paraula enfront de l'odi, de la política i del diàleg, podem escoltar», ha insistit.

Gabriel Rufián s'ha mostrat favorable a «no posar més pressió a la taula» catalana, «que ja té una enorme pressió», en un «context complicat». «Ara, anem partit a partit, dia a dia, perquè això és tremendament complicat i l'alternativa és la que és, una extrema dreta assilvestrada, assalvatjada. O sigui que, entre tots, crec que ens hem d'ajudar i facilitar la vida» , ha afegit.