IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dastis nega que l'1-O hi hagués «excés de força»

El ministre d'Afers Estrangers assegura que van ser «reaccions a les provocacions» i diu que «aquestes coses passen»

El ressò europeu que es continua produint com a conseqüència del procés sobiranista de Catalunya és una mostra més que el conflicte és d'abast internacional. L'últim exemple és el de l'entrevista que va realitzar el ministre d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis, a la televisió alemanya Deutsche Welle, on va negar que l'1 d'octubre hi hagués «excés de força» per part dels cossos de seguretat.

Durant el programa, el representant espanyol va justificar les actuacions de la Policia Nacional, afirmant que «van ser reaccions a les provocacions», explicant que els ciutadans estaven «impedint» que els agents poguessin desenvolupar les seves tasques amb normalitat. D'aquesta manera, va negar que els centenars de ferits que es van produir fossin conseqüència d'un mal exercici de les forces de seguretat.

En una jornada que va deixar al voltant de 900 persones ateses pels Serveis d'Emergències Mèdiques, al ministre se li va recordar sobre el cas d'una dona de 70 anys a la que els agents, segons les paraules de l'entrevistador, «la van recollir i la van llençar a terra». Dastis va insistir que aquestes actuacions van venir provocades per les reaccions dels ciutadans, afegint que «aquesta mena d'accidents passen».

Els dubtes sobre el 155

Després de recordar-li que l'1 d'octubre havia deixat tanta polèmica que inclòs Human Rights Watch va alertar sobre la violència desmesurada, el conductor alemany va preguntar al polític la previsió que hi havia sobre l'article 155 i la possibilitat que aquest es mantingués en cas que els independentistes tornessin a guanyar les eleccions.

Dastis va negar que ells haguessin obert la possibilitat de continuar utilitzant la mesura si els sobiranistes es mantenien en el poder, però va sentenciar amb un «ja veurem què passa» que no va agradar al presentador alemany, qui li va preguntar si aquesta resposta tenia forma d'«amenaça». El ministre ho va negar i va assegurar que l'objectiu del govern espanyol és que «prevalgui la democràcia a Catalunya».


Comentaris

envia el comentari