Dastis no té «cap compassió» per Puigdemont, que ha «ignorat tan descaradament» la legalitat

El ministre espanyol ha opinat sobre les accions del president de la Generalitat

El ministres d¡Afers Exteriors. Alfonso Dastis
El ministres d'Afers Exteriors. Alfonso Dastis | EFE

El ministre d'Afers exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, ha afirmat aquest dimecres que no pot tenir «cap compassió» per l'expresident català, Carles Puigdemont, «un polític que tan descaradament ha ignorat el sistema al que deu la seva pròpia legitimitat política».

  

«No crec que pugui tenir compassió per una persona que de forma voluntària ha tingut un comportament que posa en qüestió, en primer lloc, la democràcia a Catalunya», ha dit en una entrevista amb la BBC. En ella, Dastis rebutja que pugui qualificar-se de «Diumenge sagnant» el passat 1 d'octubre a Catalunya, quan la Guàrdia Civil va tractar d'impedir el referèndum independentista que havia estat suspès pel Constitucional. Això sí, ha afegit que no nega que "va haver-hi imatges lletges" que no voldria veure repetir-se.

  

  

En anglès, l'expressió «Bloody Sunday» s'utilitza per referir-se 30 de gener de 1972, quan 14 persones van morir per trets de l'exèrcit britànic després d'una protesta en Derry, Irlanda del Nord.D'altra banda, ha explicat la creació de la comissió parlamentària que explorarà «la possibilitat de reformar la Constitució per poder acomodar-la millor a les aspiracions d'una part del poble català».«Estem disposats, reconeixem que hi ha una situació política que mereix ser estudiada», ha relatat. Això sí, ha deixat clar que la decisió sobre una reforma constitucional «l'han de prendre tots els espanyols».


Comentaris

envia el comentari