Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Regne Unit rebutja tramitar l'euroordre contra Clara Ponsatí

El judici d'extradició de Ponsatí iniciarà al maig

La JEC té previst adjudicar-li l'escó d'eurodiputada el pròxim dilluns

El Regne Unit rebutja tramitar l'euroordre contra Clara Ponsatí
El judici de l'extradició de Ponsatí començarà el pròxim 11 de maig | Cedida

El judici de l'exconsellera Clara Ponsatí per abordar la qüestió de l'extradició, emparada en l'euroordre emesa pel magistrat Llarena, començarà el pròxim 11 de maig a Edimburg. Cal recordar que la Junta Electoral Central (JEC) té previst adjudicar el dilluns 27 de gener els cinc escons del Parlament Europeu, un dels quals pertany a Ponsatí.

El Brexit: clau per a la defensa de Ponsatí

Aamer Anwar, l'advocat defensor de l'exconsellera, al·legarà l'impacte que comportarà la designació com a eurodiputada  després del Brexit. El triomf de Boris Johnson i el procés de sortida de la Unió Europea, que espera resultats immediats,  tindrà efectes positius en la causa dels candidats  a asseure's al Parlament Europeu, ja que el nombre d'escons es reduirà a 705, respecte als 751 actuals, de manera que en sobraran 27. L'Eurocambra ja va determinar que d'aquests, 5 serien per a Espanya i 5 més per a França.

En les passades eleccions, les de maig, 54 candidats van aconseguir un escó. Ponsatí és la següent del llistat per nombre de vots. Així mateix, entraria com a primera en la quota espanyola del Brexit, tal com van indicar fonts polítiques a 'El Confidencial'. Què suposa això? El procés d'extradició —exactament com ha passat amb Puigdemont i Comín— es veurà congelat automàticament des que l'exconsellera obtingui la immunitat com a eurodiputada, però, a més, cal sumar-hi un component amb una transcendència paral·lela, diferent, que no menor:  la internacionalització del conflicte de Catalunya amb Espanya.

També et pot interessar...