Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont enfadadot

Es concreta la data per la vista judicial sobre l'euroordre de Puigdemont

El tribunal de Primera Instància belga decidirà si entregar l'expresident a les autoritats espanyoles

Puigdemont enfadadot
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont | Catalunya Diari
 

La vista judicial sobre l'euroordre que Llarena va enviar contra l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, se celebrarà el dimarts 29 d'octubre, segons ha informat aquest divendres la Fiscalia de Brussel·les. De moment, Puigdemont no pot abandonar el país i ha d’estar localitzat en tot moment a causa de les mesures cautelars que ha interposat el jutge belga.

Serà dimarts dia 29 quan Puigdemont hagi de comparèixer a la Cambra del Consell, l’organisme encarregat de decidir si executa l’ordre de detenció i entrega emesa aquest passat dilluns pel Tribunal Suprem espanyol. En qualsevol cas, aquesta decisió podrà ser recorreguda al Tribunal d’Apel·lació i posteriorment al Tribunal de Cassació.

Després de comparèixer davant les autoritats belgues durant el matí d’aquest divendres, Carles Puigdemont ha quedat en llibertat. L’exdirigent ha assenyalat en diverses ocasions que queda «a disposició» de les autoritats de Brussel·les, on existeix una «autèntica separació de poders».

D'altra banda, l'expresident es referia al fet que Llarena enviés l'euroordre en castellà, fet que ha provocat que la justícia belga demanés una versió traduïda. «Les presses no són bones conselleres», ha declarat en to irònic.

També et pot interessar...