Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eleccions 2020

Les dues dates clau on es decidirà si les eleccions del 14-F tiren endavant o no

Budó replica al PDeCAT que són els grups parlamentaris i no els partits els qui participen a la taula sobre el 14-F

Eleccions 2020
El 15 i el 29 de gener seran dates clau per saber si les eleccions del dia 14 de febrer tiren endavant o no. | ACN

El Govern fixa el 15 i el 29 de gener com a dates claus per decidir si es mantenen les eleccions previstes per al 14 de febrer. Així ho estableix un dels cinc protocols que ha aprovat aquest dimarts el Procicat. El document també diu que en cas de canvis de gran importància o d'ajornament es buscarà el màxim consens dins la taula de partits i que no es prendrà cap decisió automàticament.

Un altre dels documents aprovats fa referència als col·legis electorals i incorpora la recomanació de franges horàries per votar. La resta de protocols són en relació a la campanya electoral, sobre les diferents modalitats de vot i el que fixa la creació del dispositiu de les eleccions en el marc de la covid-19.

Unes eleccions amb manual d'instruccions per als membres de les meses

D'altra banda, el Govern ha aprovat el Manual d'instruccions destinat als membres de les meses electorals. En línies generals no hi ha grans canvis respecte a convocatòries anteriors però s'ha inclòs un annex amb mesures sanitàries de prevenció atesa la situació de pandèmia que segueix el protocol aprovat pel Procicat.

L'annex incorpora totes les indicacions sobre la seguretat sanitària detallant com seran les eleccions, com s'han d'organitzar els circuits de vot, quin material han de portar tant els votants com els membres de l'organització i altres mesures com les rutines d'higiene i desinfecció o els aforaments de les meses electorals. Aquest manual serveix perquè els presidents i vocals de les meses sàpiguen com funciona tot el procediment electoral.

Budó respon la indignació del PDeCAT per la seva no-invitació a la taula de partits

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha replicat al PDeCAT que són els grups parlamentaris i no els partits polítics els qui participen a la taula sobre la celebració d'eleccions el 14-F en pandèmia. D'aquesta manera s'ha pronunciat Budó a la roda de premsa posterior al Consell Executiu respecte l'avís del Partit Demòcrata, que ha assegurat que anirà 'sí o sí' a la pròxima reunió prevista per a l'11 de gener encara que no hi siguin convidats.

El PDeCAT està integrat al grup parlamentari de JxCat però en les pròximes eleccions es presentaran per separat. Tot just aquest dimarts, 29 de desembre, des de JxCat s'ha confirmat que s'integraran membres de Demòcrates de Catalunya a la seva candidatura electoral, mentre que el PDeCAT anunciava ja fa dies que Àngels Chacón serà acompanyada de Joana Ortega i Marc Castells a la llista per Barcelona, mentre que els caps de cartell territorials seran Marc Arza per Tarragona, Jaume Dulsat per Girona i Marc Solsona per Lleida.