David Fernàndez discrepa de la CUP i dona el vistiplau a la investidura de Jordi Sànchez

L'exdiputat de la CUP ha parlat sense embuts de la dràstica decisió de la CUP de no investir Jordi Sànchez

David Fernández, en una imatge d'arxiu
David Fernández, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'exdiputat de la CUP i líder de la col·lisió sobiranista al Parlament, David Fernàndez, assegura que avala que Jordi Sànchez sigui el pròxim president de la Generalitat

En declaracions a 'El Balcó de la SER', de 'Ràdio Barcelona', l'exdiputat de la CUP ha donat l'esquena al partit que va representar durant quatre anys al Parlament de Catalunya per atorgar el seu vistiplau a Jordi Sànnchez.

La polèmica envolta a la col·lisió anticapitalista des que el passat dissabte, 3 de març, aquests van decidir que s'abstindrien a la investidura de Sànchez, amb un posicionament que no garanteix la majoria del sobiranisme.

Apel·la al «simbolisme» de Sànchez 

Aquest és, segons Fernàndez, el principal valor de la hipotètica presidència de Sànchez. En aquest cas, l'exdiputat ha optat per subratllar el «simbolisme» tornar a tenir un president empresonat, ja que el Europa —més que mai— giraria la seva vista cap a Catalunya. 

Així mateix, Fernàndez ha explicat que la política catalana resta davant d'un «nou repte democràtic», perquè d'ara en endavant, es posarà a prova «la no divisió de poders» a Espanya

Un programa republicà «com abans millor»

Ha estat la darrera petició de David Fernàndez. El periodista i expolític ha instat a la CUP a abordar «com abans millor» un «pacte republicà» que permetria seguir endavant amb els passos marcats abans del referèndum de l'1-O.

Fernàndez, finalment, ha demanat que aquesta nova planificació governamental catalana batalli contra els desnonaments, les desigualtats de gènere, la violència masclista o el canvi climàtic.

«El que sí reclamo en general, i m'ho reclamo a mi mateix, és brillo i feina", ha esmentat David Fernàndez. Així, per tancar la seva intervenció, aquest ha volgut demanar «explicacions» sobre què va passar entre el 26 i el 28 d'octubre. «Ens mereixem explicacions, perquè jo ho necessito. Fotre-li la culpa als altres és molt infantil», ha recalcat Fernàndez. 


Comentaris

envia el comentari