Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
David Fernàndez

David Fernàndez demana l'entesa entre ERC i PSOE

L'exdiputat de la CUP parla de posar unes urnes «desobedients»

David Fernàndez
David Fernàndez no tanca les portes la via unilateral | CatalunyaDiari

L'actualitat política del dia ve marcada per la segona reunió entre ERC i el PSOE, després del primer encontre del dimarts, per parlar de la investidura i buscar solucions al problema polític català. Sobre aquest fet, l'exdiputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez, assegurava que si aquestes negociacions fracassen, caldria fer «alguna cosa similar a l'1-O», en una entrevista concedida a Ràdio 4. 

L'excupaire defensava la necessitat de negociar, sense posicionar-se sobre qui haurien de ser els interlocutors, per demostrar que «l'independentisme sempre ha volgut un escenari canadenc o britànic». No entendria desaprofitar una oportunitat, de fer una votació pactada, que considera «inesperada».

La resposta a un no dels socialistes, però, hauria de ser ficar unes «urnes desobedients», dur a terme una votació com l'1-O però «millor, amb més gent i més legitimació»

Primer intent fracassat de l'independentisme

En la tònica de celebrar un 1-O «millor», Fernàndez creu que durant l'octubre de 2017 es va fer un  «primer intent fracassat» per establir una república, ja que es va «proclamar la independència» però no fer-la efectiva.  Ha criticat la falta d'unitat en el si del sobiranisme que va provocar un «fracàs col·lectiu». 

Finalment, ha valorat la participació dels anticapitalistes a les eleccions generals com una resposta a «l'excepcionalitat d'una sentència de 100 anys». Ha negat també les informacions que el vinculen amb el Tsunami Democràtic:  «No estic al Tsunami, ni al grup impulsor». 

 

També et pot interessar...