Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un míting de la CUP.

David Fernàndez no serà el candidat de la CUP a les eleccions al Parlament

Els anticapitalistes havien proposat a Fernàndez tornar a liderar la seva candidatura

Un míting de la CUP.
David Fernàndez ha rebutjat tornar a ser candidat de la CUP. | ACN

La CUP continua sense tenir definit qui serà el seu cap de llista a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer de 2021. Fa unes setmanes, transcendia que la formació anticapitalista havia proposat que David Fernàndez fos el número 1 de la seva candidatura, però segons explica aquest dijous, 29 d'octubre, 'Nació Digital', l'exdiputat cupaire hauria rebutjat la proposta, tot i que podria incorporar-se al grup de treball de la CUP al Parlament en la propera legislatura, duent a terme tasques de suport o bé a la mateixa organització, o bé al grup parlamentari que en pogués sorgir.

David Fernàndez rebutja tornar a liderar la candidatura cupaire

Amb el 'no' de David Fernàndez a la proposta plantejada per la CUP, rebutja repetir la seva pròpia experiència de l'any 2012, quan la formació anticapitalista va decidir presentar-se a unes eleccions al Parlament per primera vegada en els seus 25 anys d'existència. Fernàndez, que actualment té 46 anys i és periodista de professió, va acceptar llavors la proposta de l'assemblea cupaire i es va convertir en el primer cap de llista de la història de la CUP al Parlament, obtenint tres diputats que van formar part del Grup Mixt, amb poc més de 125.000 vots.

Des que va deixar de ser diputat, l'any 2015, Fernàndez ha mantingut un fort ascendent dins de la seva formació, a la qual es va afiliar quan va abandonar el Parlament de Catalunya. Ara bé, no ha tornat a participar a cap candidatura electoral: el 2015 el cap de llista cupaire va ser el també periodista Antonio Baños, mentre que el 2017 el seu lloc el va ocupar el sociòleg i psicoterapeuta Carles Riera. Tot i que es va arribar a rumorejar, Fernàndez tampoc va fer mai el salt a Madrid: la cap de llista al Congrés va ser Mireia Vehí.

La CUP, sense candidat

Els anticapitalistes hauran de treballar ara a contrarrellotge per definir el seu cap de cartell per a les eleccions del febrer. El darrer candidat cupaire, Carles Riera, s'ha posat a disposició de la formació; mentre que un nom que sona cada vegada més és el de l'exdiputada al Parlament i exregidora de l'Ajuntament de Barcelona, Eulàlia Reguant. La CUP no pot trigar gaire a fer els passos necessaris per triar líder... només per a les eleccions, és clar.