Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020

La CUP obre la porta al retorn de David Fernández com a cap de llista

L'actual diputat Carles Riera no ha descartat l'opció aquest matí en en una entrevista a Catalunya Ràdio

Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020
El Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

Tot l'espectre polític català es troba, més o menys públicament, preparant unes eleccions autonòmiques que tothom compta que seran a la tardor. Fins i tot la CUP, que es caracteritza pel seu assemblearisme, ja dissenya l'estratègia electoral i debat com han de ser les seves candidatures, quins membres destacats hi ha d'haver i en quin ordre. I, és clar, enmig de totes les discussions n'hi ha una de la qual tampoc no s'escapen els anticapitalistes, com la resta de partits: qui serà el cap de llista dels cupaires les properes eleccions?

El retorn de David Fernández?

De la qüestió se n'ha parlat aquest dimecres, 12 d'agost, a l'entrevista que 'El Matí de Catalunya Ràdio' ha fet a Carles Riera, diputat i darrer cap de llista de la CUP al Parlament. Preguntat per qui serà el nou cap de cartell de la formació anticapitalista, Riera ha recordat que estatuts en mà ell mateix podria repetir, si bé ha reconegut que «seria una situació excepcional», tancant pràcticament la porta a aquesta opció.

En l'entrevista, però, s'han posat sobre la taula noms d'exdiputats, com ara el d'Eulàlia Reguant, però especialment el de qui va ser diputat de la CUP entre 2012 i 2015, David Fernàndez. «Podríem veure’l com a candidat, sí, però és la militància qui està debatent quines persones hi han d’anar, i quin ha de ser l’ordre i la composició de la llista», ha afirmat Riera durant la conversa.

L'actual cap de files de la CUP al Parlament ha dit que no trigaran gaire a fer públic qui serà el cap de llista dels anticapitalistes i sobre la possibilitat que sigui Fernández ha acabat reblant que «respondre a això seria una interferència amb la nostra militància», però ha reconegut que «òbviament s’està parlant amb tothom que pugui enriquir el projecte».

David Fernández, diputat entre 2012 i 2015

El periodista David Fernández va ser el primer cap de llista de la CUP al Parlament, a les eleccions de 2012. Va ser el cap de files anticapitalista a la cambra en la legislatura del 9-N i, en les següents eleccions, va donar el relleu a Antonio Baños.