Sorpresa a l'Eurocambra per l'assessor que ha 'col·locat' Puigdemont

Actualment, Goicoechea es troba en excedència i fa tasques de protecció a l'ex president

Carles Puigdemont al Parlament Europeu (19-12-19)
Puigdemont, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

Nova polèmica protagonitzada per qui va ser president de la Generalitat i actualment exerceix com a diputat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont. L'Eurocambra permet que cada parlamentari disposi de fins a tres assistents, i Puigdemont ja n'ha nomenat dos. Un d'ells és Víctor Solé, que va formar part de la candidatura europea de Junts per Catalunya i que compta amb experiència professional en diversos projectes internacionals; però l'altre ha causat sorpresa: es tracta de David Goicoechea.

Goicoechea, sense experiència en qüestions de la UE

Es tracta d'un dels Mossos d'Esquadra que, coordinat amb altres membres del cos, han aprofitat dies de descans i de vacances per exercir d'escortes de l'ex president de la Generalitat durant la seva etapa a Bèlgica, que va iniciar l'octubre de 2017.

Malgrat que Goicoechea no té experiència professional en qüestions de política internacional o en altres temes comunitaris, Puigdemont ha decidit fitxar-lo com a assessor a sou de les institucions de la Unió, a més d'uns 4.000 euros al mes.

Un dels Mossos al costat de Puigdemont

Juntament amb Lluís Escolà, David Goicoechea i el seu germà Xavier Goicoechea han estat els encarregats de la seguretat de l'ex president Puigdemont durant la seva etapa com a exiliat a Bèlgica. Tots ells han establert torns per encarregar-se de la protecció de l'actual eurodiputat, tant a la casa que té a Waterloo com als viatges que ha fet al llarg d'aquesta darrera etapa. De fet, actualment, David Goicoechea es troba en excedència del cos de Mossos d'Esquadra i fa mesos que viu a Bèlgica.

El nomenament de Goicoechea com a assessor de Carles Puigdemont al Parlament Europeu, doncs, ha causat sorpresa perquè no és un perfil que respongui a l'habitual pel que fa a aquesta mena de càrrecs. Malgrat tot, el seu fitxatge ja és efectiu i treballa al costat de Puigdemont a l'Eurocambra.

També et pot interessar...


Comentaris
PERFECTE
Amb sembla be, necessitem que el nostre President tingui protecció, i aquest Mosso, li hem de agrair la tasca que fa, es va arriscar molt al principi, ara que li pagui el sou la UE. Visca Catalunya Lliure!!!

envia el comentari