Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'empresa Decathlon es fa d'or venent proteccions durant les protestes

Molts dels manifestants van decidir comprar cascs, ulleres i conquilles davant els atacs de la policia

L'empresa Decathlon va ser la principal proveïdora de protecció per als manifestants durant els aldarulls  | cedida

El gran nombre de persones que van resultar ferides durant la setmana del 14 d'octubre i posterior durant les protestes en contra la resolució condemnatòria de la sentència de l'Alt Tribunal als presos catalans, va fer que molts dels manifestants optessin per protegir-se.

En total, més de 600 persones van haver de ser ateses pels Serveis d'Emergències Mèdiques per lesions, entre elles, quatre van perdre la visió d'un ull, una va ser atropellada per una furgoneta dels Mossos i va haver de ser operada d'un traumatisme cranioencefàlic i un home va  perdre part de la massa muscular d'un testicle. 

Amb tot, la desgràcia per alguns és la fortuna per d'altres, i així ho ha sabut aprofitar l'empresa de roba esportiva 'Decathlon', qui, durant aquelles setmanes, va multiplicar la venda d'ulleres, cascs i proteccions. Així ho explica el mitjà esmentat, tot i que és un fet clar, ja que a mitjans de setmana en moltes de les botigues físiques de la zona de l'àrea metropolitana, i d'arreu del principat en general, van esgotar les existències d'alguns productes com les ulleres de protecció.

Protecció contra bales de goma i projectils de FOAM

En concret, les  ulleres més venudes i que es van esgotar de seguida són les de caça Solognac, amb un preu de 7,99 euros, fetes completament de policarbonat. Però tot i que aquestes són capaces de prevenir d'una petita bala de plom, segons un informe de Stop Bales de Goma la resistència és molt inferior a la necessària per protegir dels projectils policials.

Ulleres de caça
Ulleres de caça | Decathlon

Uns altres dels accessoris molt venuts van ser els cascs, en concret el casc de la marca Wed'ze  que es pot obtenir per tan sols 15 euros i consta d'una estructura de poliestirè i una carcassa d'ABS. A més d'aquests, alguns dels compradors també van apostar per cascs de neu, una mica més resistents i protecció a les orelles. 

Casc de neu Wed'ze
Casc de neu Wed'ze | Decathlon

Finalment, molts van decidir optar per comprar protecció testicular, davant l'incident dels primers dies i donat que és un òrgan molt sensible. Aquest tipus de protecció s'anomenen conquilles i es poden trobar a la zona d'esports de combat. La conquilla es col·loca com uns calçotets i es pot combinar amb la roba interior quotidiana, ja que aquest tipus de protecció deixa les natges a l'aire.

Conquilla
Conquilla Outshock   | Decathlon

Tot i que sembla que la calma ha retornat, Tsunami Democràtic ha convocat noves accions  per als propers dies 9, 11, 12 i 13 de novembre, així com el 18 de desembre, emmarcant-se en el partit Barça - Madrid. Aquestes accions podrien portar nous aldarulls, però caldrà esperar per comprovar-ho.

 

També et pot interessar...