Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cayetana Álvarez de Toledo

El PP, molt decebut amb Álvarez de Toledo: «Marxant així, s'ha retratat»

Álvarez de Toledo va carregar contra Pablo Casado a la roda de premsa que va convocar ella mateixa el passat dilluns

Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo va ser destituïda el passat dilluns com a portaveu parlamentària del PP. | ACN

Com ja es podia preveure atès el seu fort perfil, la destitució de Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu del PP al Congrés ha portat cua. Era dilluns passat, 17 d'agost, quan el president del partit, Pablo Casado, decidia el cessament de la diputada per Barcelona i situava en el seu lloc a qui va ser alcaldessa de Logronyo, de perfil molt més moderat, Cuca Gamarra.

Casado també premiava dues altres figures del partit: la veterana Ana Pastor, nova vicesecretària de Política Social; i l'alcalde de Madrid José Luis Martínez-Almeida, que és el nou portaveu nacional del PP. El PP vol demostrar moderació, però vol anar més enllà: Casado recupera perfils d'experiència per demostrar capacitat de gestió, un dels 'leitmotiv' de l'estratègia dels populars a partir del setembre.

Una marxa sense elegància

Davant de tot plegat, és evident que Cayetana Álvarez de Toledo era una veu dissonant. Segons recull aquest dimecres, 19 d'agost, 'La Vanguardia', feia una setmana que Pablo Casado havia pres la decisió de cessar la fins ara portaveu del PP al Congrés: se li van veure les intencions, tal com ja va explicar CatalunyaDiari, quan va destituir, dies enrere, Gabriel Elorriaga, fins llavors cap d'assessoria parlamentària del PP i aposta personal de Cayetana Álvarez de Toledo.

La fins ara portaveu ha marxat fent soroll, amb una roda de premsa en què va atacar Pablo Casado i va acusar el partit de manca de pluralitat. Les declaracions no van caure gens bé al si de la formació, on asseguren, segons recull 'La Vanguardia', que «ha quedat retratada» per haver marxat sense elegància. «Ha quedat en evidència», asseguren des d'un PP que veu Cayetana Álvarez de Toledo cada dia més lluny.

L'únic suport de Fernández i Aguirre

De fet, només dues personalitats del partit han manifestat públicament el seu suport a Cayetana Álvarez de Toledo. Són el president del PP català, Alejandro Fernández; i qui va ser presidenta de la Comunitat de Madrid, ministra i presidenta del Senat, Esperanza Aguirre. Un adeu, doncs, molt sorollós per part d'Álvarez de Toledo però que, als quadres del PP, s'ha rebut com una bona notícia i una marxa «poc elegant» per part de qui, fins ara, era la seva portaveu a la Cambra Baixa.