URGENT

🔴 Investiguen la possible violació a una menor durant el Carnaval de Calella

El Tribunal Suprem deixa a presó Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis

La resta podran sortir de la presó amb una fiança de 100.000 euros
Imatge del moment en què- entrava una de les furgonetes amb alguns dels consellers | Twitter

 

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha decidit deixar a presó el vicepresident Oriol Junqueras, i el conseller Joaquim Forn, així com Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La resta de membres del Govern empresonats podran sortir en llibertat, però abonant prèviament una fiança de 100.000 euros.

 

La Guàrdia Civil va portar Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bassa, Josep Rull, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart des de les presons d'Estremera, Alcalá-Meco i Soto del Real al Tribunal Suprem per declarar davant el jutge Pablo Llarena a declarar el passat divendres, 1 de desembre, tot i que fins avui, dilluns 4 de desembre, no s'ha conegut la decisió del jutge.

 

Els investigats van demanar tornar a declarar per convèncer el jutge que els deixés en llibertat, després que la jutgessa de l'Audiència Nacional espanyola, Carmen Lamela, els enviés a presó després de la seva primera declaració. En les pròximes hores els consellers podran sortir de la presó si paguen els diners que els hi demana el jutge Pablo Llanera.

El jutge Pablo Llarena no creu que hi hagi risc de fugida

El magistrat considera que no hi ha risc de fugida però creu que, en el cas dels quatre investigats que deixa a la presó, hi ha risc de reiteració delictiva. A la resolució, remarca que els investigats que manté a la presó estan «directament vinculats a una explosió violenta que, de reiterar-se, no deixa marge de correcció o de satisfacció als que es vegin afectats per ella». La fiança fixada és el doble de la que va haver de pagar Santi Vila per sortir de la presó, 50.000 euros, però menor a la imposada a Carme Forcadell, 150.000 euros.

 

Ara s'inicia tot un procés perquè sis dels investigats puguin sortir de la presó. Els advocats hauran d'aportar les fiances imposades i un cop el Suprem les consigni a un compte de dipòsits de l'Alt Tribunal, un funcionari pot portar directament l'ordre de llibertat a les presons, o fer-ho a través dels jutjats de guàrdia corresponents.


Fonts del Suprem han explicat que optaran perquè un funcionari de l'alt tribunal porti la resolució directament a les presons. Aquests trasllats els ha de fer personalment un funcionari, no es poden fer telemàticament.