IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La decisió de Forcadell que no agrada gens als independentistes

Ha determinat que el Parlament «s'ha dissolt»

Imatge de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
Imatge de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell | CatalunyaDiari.cat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha desconvocat la reunió de la Mesa prevista per aquest dimarts a les 10.00 hores. Segons han explicat fonts parlamentàries, el motiu de la decisió ha estat que la Cambra Baixa catalana «s'ha dissolt». Fins aquests dilluns al matí la reunió ordinària que la Mesa celebra els dimarts de cada setmana continuava apareixent a la programació oficial, De fet, es tractava d'una reunió que es va convocar abans que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, dissolgués el Parlament i convoqués eleccions per al pròxim 21 de desembre. En definitiva, aquesta decisió significa que la Carme Forcadell assumeix oficialment l'ordre de Rajoy de dissoldre el Parlament.

Ara bé, segon el reglament del Parlament català, Forcadell continuarà sent la presidenta fins a la celebració de les eleccions, i podria convocar reunions de la Mesa de la Diputació Permanent, que «vetlla pels poders de la cambra» quan està dissolta i entre sessions, i funciona amb un ple reduït de 23 diputats. De fet, són aquests 23 diputats els únics que mantindran la seva condició de diputats, i es designen en proporció a la representació de ple ordinari. La Diputació Permanent està presidida per Forcadell, mentre que el vicesecretari primer és José María Espejo-Saavedra (Ciutadans) i la secretaria primera Anna Simó (Junts pel Sí). Els tres són els que formen la Mesa d'aquest òrgan. 

Aquest matí, la presidenta del Parlament ha acudit a treballar amb total tranquil·litat, i fins i tot ha compartit un missatge amb els seus seguidors a les xarxes socials. «Seguim treballant», ha escrit Carme Forcadell a Twitter, compartint un vídeo de la seva arribada al Parlament. No es tracta de l'única persona que ha intentat aparentar normalitat aquest dilluns, i és que el conseller Josep Rull també s'ha presentat al seu despatx aquest matí, tot i que ha marxat poc després. En el cas dels consellers, el govern de Mariano Rajoy els va donar «unes hores» perquè vagin a recollir les seves pertinences, però va ordenar als Mossos que els denunciïn en cas de negar-se a abandonar els despatxos. 


Comentaris

envia el comentari