IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La decisió de Rufián i Tardà sobre la seva cadira al Congrés de Madrid

El PDECat i ERC han decidit mantenir els seus escons al Congrés de Diputats

Rufián i Tardá al Congrés dels Diputats.
Rufián i Tardá al Congrés dels Diputats. | Cedida

Tot i que el passat dijous es declarava la independència de Catalunya i, per tant, la tercera República Catalana, els parlamentaris dels grups independentistes han decidit mantenir els seus escons al Congrés de Diputats. En total es tracta de 33 persones repartides en els nou diputats d'ERC i els seus dotze senadors, i els vuit diputats i quatre senadors del PDECat. «Sempre hem dit que farem el que se'ns indiqui des del Govern i el Parlament» han afirmat fonts d'ERC en declaracions recollides per 'El País'. «Ens devem al Parlament i al Govern sorgit de les eleccions del 27 de setembre del 2015», asseguren.

Per la seva part, el PDECat encara no s'ha plantejat la qüestió i apunten que és molt possible que sigui un dels temes que es tractin en la reunió executiva que ha convocat avui la formació. Joan Tardá, portaveu d'ERC, responia fa uns dies: «Quan ens diguin que tornem, tornarem a casa».

Cal recordar que els diputats de les dues formacions van deixar d'anar als plens del Congrés el passat 19 de setembre i, des d'aleshores, s'han limitat a assistir a les sessions de control. Davant d'aquesta situació, Ciutadans va demanar que se sancionés i suspengués de sou a tots els que havien deixat d'anar, en una proposta que s'havia de votar dimarts passat. Finalment, la Mesa del Congrés va demanar un informe als lletrats abans de prendre la decisió, el que ha obert un parèntesi en la possible aprovació d'aquesta mesura.

Per prendre aquesta decisió, Ciutadans va apel·lar a l'article 99.1 del reglament del Congrés, pel qual els diputats poden ser sancionats en el cas que «de forma reiterada o notòria» no assisteixin per voluntat pròpia a les sessions del ple o de les comissions.


Comentaris

envia el comentari