Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el discurs amb motiu de la Diada

Quim Torra carrega contra els aldarulls de les protestes

Assegura que els enfrontaments els han provocat infiltrats

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el discurs amb motiu de la Diada
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el discurs amb motiu de la Diada | Cedida

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha comparegut d'urgència després de la tercera nit d'aldarulls a Catalunya arran de la sentència del procés. En aquestes darreres hores s'han multiplicat les imatges de violència en carreres de diverses ciutats catalanes, enfrontaments entre policia i manifestants que encara duren abans d'arribar a la mitjanit d'aquest 16 d'octubre.

[predef]newsletter-catalunyadiari-general-351[/predef]

Quim Torra, en una declaració a la televisió, ha condemnat els episodis violents: Torra ha condemnat la violència, ha fet una crida a «la calma i serenitat» i assegura que els incidents «s'han d'aturar i que no es poden permetre». El president ha reclamat una protesta « pacífica, cívica i massiva» i ha assegurat que els episodis «s'han d'aturar».

Segons Torra,  els episodis de violència han estat executat per grups de «de provocadors i infiltrats». «No cal caure en el parany que ens posen. Son pocs i no ens representen i no hem de seguir el seu camí. L'1 d'octubre vam guanyar l'Estat des de la no violència». Per Torra, les 'Marxes per la Llibertat' son un exemple del que ha de ser la resposta independentista, reincidint en la no violència:  «L'independentisme construeix, no destrossa». Ha acabat el seu discurs amb quatre paraules: «Serenitat, determinació, civisme i no violència.»

Junqueras i Puigdemont, en la mateixa línia

L'expresident, Carles Puigdemont, havia fet minuts abans una piulada a Twitter en aquest sentit: «Vau veure mai aquests incendiaris amagant urnes o imprimint paperetes? No van ser mai entre nosaltres. Vam derrotar l'Estat sense cap pedra, cap foc, cap destrossa. No necessitem la violència per guanyar, la necessita l'Estat per derrotar-nos. Serenor, mobilització i no-violència».

Oriol Junqueras, des de la presó de Lledoners, també ha condemnat els enfrontaments violents: «Aquest país és fruit de les lluites socials, un país que va costar molt construir i cosir. Necessitem la república i ens necessitem a tots i a totes. Ens necessitem mobilitzats però rebutjant la violència vingui d’on vingui. No ens dividiran ni caurem al parany de la violència!».

Segueix l'última hora a Catalunya minut a minut