Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica

Quim Torra, en el seu últim discurs: «Preparem-nos per la ruptura democràtica, pacífica i desobedient»

«Europa és l'únic lloc on podem trobar justícia», ha dit Torra mentre recordava: «La repressió de l'Estat espanyol no té límits»

Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica
Quim Torra ha estat inhabilitat pel Suprem i ha fet una declaració hores després. | Catalunya Diari

El ja inhabilitat President de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat aquest dilluns després de la seva inhabilitació que «l'única manera d'avançar és a través de la ruptura democràtica». L'ex màxim mandatari de l'executiu català ha explicat: «Europa és l'únic lloc on podem trobar justícia. Els tribunals amb la firma del rei d'Espanya i el govern espanyol interrompen el funcionament normal de les institucions catalanes. La repressió no té límits».

«Preparem-nos per la ruptura democràtica, pacífica i desobedient. Tothom que lluiti per una causa noble em tindrà al costat. Treballaré sempre per una Catalunya on ningú no es quedi enrere», ha dit. 

«Ni abandono, ni em resigno»

En la mateixa línia, Torra ha assegurat que «el Govern català ha fet tot el que estava en les seves mans per a poder combatre la crisi que ens ha plantat la Covid-19», i ha recordat: «El Govern de Catalunya ha encarat la crisi sense les eines necessàries, però tinc el gust de dir-vos que ho hem fet el millor que hem pogut».

D'altra banda, l'expresident ha recordat que «estimo amb passió Catalunya, la meva terra» i ha insistit: «L'independentisme governa per a tothom. He governat amb una mirada oberta i integradora. He tingut l'honor de dirigir aquest país nostre en un moment de màxima dificultat». A més, sense sortir-se de la línia, Torra ha explicat que «ni abandono, ni em resigno. És més, portaré aquesta causa a Europa i guanyarem». 

Finalment, visiblement emocionat Torra ha indicat a la seva família que «sense vosaltres no hauria pogut sortir de casa. Han estat anys formidables. Gràcies a tots». 

Torra abandona el Palau de la Generalitat enmig d'una plaça Sant Jaume plena a vessar

Quim Torra ha abandonat el Palau de la Generalitat aquest dilluns a les 19.20 h en el que ha estat el seu darrer acte com president de Catalunya, després que aquesta tarda el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) n'hagi confirmat la inhabilitació pel cas de la pancarta.

Torra ha sortit per la porta principal del Palau acompanyat per la seva esposa, pels líders d'ANC i Òmnium i per la resta de membres del seu Govern, que ara hauran d'actuar en funcions fins que hi hagi eleccions. A la porta de la Generalitat, i davant de Torra, s'ha desplegat la pancarta origen del litigi, on es podia llegir la frase 'Llibertat presos polítics i exiliats' en català i en anglès, a més d'un llaç groc.

Centenars de persones han omplert la plaça Sant Jaume de gom a gom per mostrar el seu suport a Torra i el rebuig a la sentència. Els concentrats enarboraven senyeres, banderes estelades o pancartes amb lemes com ara 'Llibertat presos polítics', i cridaven consignes com 'Independència' o 'Els carrers seran sempre nostres'.