Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre d'Universitats, Manuel Castells, a la presa de possessió del seu càrrec, el 13 de gener de 2020.

Castells, en prendre possessió del ministeri: «El primer que he de fer és assabentar-me»

Ha assegurat que treballarà colze a colze amb el ministre de Ciència, Pedro Duque
El ministre d'Universitats, Manuel Castells, a la presa de possessió del seu càrrec, el 13 de gener de 2020.
El ministre d'Universitats, Manuel Castells, a la presa de possessió del seu càrrec, aquest dilluns al matí. | Europa Press

Els nous ministres del govern espanyol han pres possessió dels seus càrrecs aquest dilluns, 13 de gener. Els simbòlics actes d'intercanvi de carteres han donat peu a diverses anècdotes, una d'elles protagonitzada pel nou titular d'Universitats, Manuel Castells, nascut a Hellín (Albacete), però barceloní d'adopció.

«Ara aterro des de Califòrnia després de 40 anys, què puc fer? Assabentar-me primer», ha bromejat davant dels periodistes, als quals ha reconegut estar motivat per formar part del govern de coalició de PSOE i Unides Podem presidit per Pedro Sánchez. «M'il·lusiona, si no, no hi seria», ha explicat.

Una primera crítica al seu propi govern

El nou ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha afirmat en la seva presa de possessió del càrrec que no està d'acord amb la creació del seu nou ministeri, que s'ha esqueixat de Ciència i Innovació provocant el rebuig de rectors, investigadors i científics.

«No estic d'acord amb aquesta separació, però al mateix temps és el que hi ha i no hi haurà grans problemes, perquè ningú ens prohibeix col·laborar i dissenyar polítiques públiques per avançar, que és el que farem», ha dit el prestigiós catedràtic de Sociologia davant el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, que li ha fet entrega de la cartera d'Universitats.

Castells ha admès que la universitat «té una relació intrínseca amb la ciència i la innovació», cosa que ha provocat «crítiques per l'existència de dos ministeris en aquest Govern». «Tenim dos ministeris, però un únic projecte», ha sentenciat al final de la seva breu intervenció a l'auditori de l'edifici que acollia el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a Madrid.

El primer repte, una nova llei

Castells assumeix amb la cartera una repetida i postergada demanda de tota la comunitat universitària: una nova llei que permeti modernitzar l'educació superior espanyola, amb més autonomia i millor finançament. Un propòsit del ministre Pedro Duque que va truncar el bloqueig polític de 2019.

També et pot interessar...