CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Primeres declaracions del bloc unionista després de la detenció de Puigdemont

Un cop els seu advocat ha confirmat l'arrest, s'han convocat una sèrie de manifestacions i actes arreu de Catalunya
El líder de Ciutadans, Albert Rivera | Cedida

 

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha estat retingut a Alemanya després que el CNI informés a la policia que el dirigent polític es trobava viatjant a Bèlgica des de Dinamarca.

 

Un cop els seu advocat ha confirmat l'arrest, s'han convocat una sèrie de manifestacions i actes arreu de Catalunya. Un dels més rellevants ha estat la ocupació de la subdelegació del Govern a Girona, que en aquests moments es troba ocupada per un centenar de manisfestants. D'altra banda, està previst una gran concentració a Barcelona, des de la seu de la Comissió Europea fins al Consolat alemany.

Primeres declaracions del bloc unionista

D'altra banda, els polítics no han trigat en expressar el seu parer. Uns dels primers han estat els líders del bloc unionista, Albert Rivera i Xavier Garcia Albiol. El primer manifestava que ja «s'ha acabat la fugida del colpista».

 

Albiol, per la seva part, ha assegurat que Puigdemont «acaba de comprovar que Espanya és un país de la UE i el planeta terra no és prou gran per amagar-se de l'Estat de dret en una democràcia».

 

Els CDR volen paralitzar Catalunya

Els CDR han mobilitzat a la població també per tallar les principals vies de trànsit catalanes. La convocatòria és a les 17.00 hores i les vies escollides són l'A-2 a Alcarràs, l'A-22 a Almacelles, l'N-145 a la Seu d'Urgell, l'N-152 a Puigcerdà i l'AP-7 als seus dos extrems, a la Jonquera i a Ulldecona. No obstant això, no es descarten més incidències en diversos punts del territori.