rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🚨 L'autòpsia de la nena degollada a Mataró confirma l'assassinat

PREVISIÓ MÉTEO

🌡 Dimarts amb forta calor a l’interior i cels generalment assolellats

La defensa de Forn demana la seva llibertat després d'acatar l'article 155

Aquesta petició es produeix un dia després que Jordi Turull i Josep Rull fessin el mateix
Imatge d'arxiu de Joaquim Forn | CatalunyaDiari.cat

 

La defensa del conseller cessat Joaquim Forn ha demanat avui a l'Audiència Nacional que possin en llibertat el seu defensat després que aquest acatés l'article 155 «sense escarafalls ni crides a la desobediència». Cal recordar que Forn roman a la presó d'Estremera des de fa uns 20 dies. Aquesta petició es produeix un dia després que Jordi Turull i Josep Rull fessin el mateix.

Seguint els passos de Rull i Turull

Ahir, 20 de novembre, els consellers cessats de la Generalitat Josep Rull i Jordi Turull al·legaven en el seu recurs contra l'acte la presó incondicional dictat per la jutgessa Carmen Lamela que acataven l'article 155 de la Constitució i que optaven per concórrer a les eleccions del 21-D.

 

En sengles recursos d'apel·lació, els dos consellers negaven els preceptes en els quals es basava la decisió d'empresonar-los: que hi hagi risc de reiteració delictiva, ja que havien acatat el 155 i ja no tenien llocs de poder, i que hi hagués risc de fugida, ja que mantenen el seu «compromís polític» amb Catalunya i la intenció de concórrer en les eleccions del 21 de desembre.

 

En el recurs se sol·licitava per a la substanciació del recurs la celebració d'una vista en la qual es permeti la presència de tots dos investigats, a l'empara de l'article 766.5 de la Llei d'enjudiciament criminal.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris