IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un dels càrrecs importants del govern de Puigdemont accepta el seu cessament

Amadeu Altafaj ha reconegut que es tracta d'un «moment trist» però ha destacat que sempre ha treballat amb «lleialtat i insistint sempre en la força del diàleg polític»

Amadeu Altafaj s'ha acomiadat del seu equip a través d'una carta
Amadeu Altafaj s'ha acomiadat del seu equip a través d'una carta | Cedida

El delegat del Govern a Brussel·les, Amadeu Altafaj, ha acceptat aquest dilluns, 30 d'octubre, el cessament, tal com ha informat al seu equip en una carta de comiat. El representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea ha obeït, amb aquesta mesura, la suspensió del seu càrrec amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola. A la seva carta, Altafaj explica que viu un moment «trist», i reivindica que ha exercit la seva feina amb «lleialtat» i «insistint sempre en la força del diàleg polític». Un diàleg, assegura, «basat en el respecte com a motor de l'entesa i de les solucions pacífiques». 

En concret, el fins ara representant permanent de la Generalitat a la UE assegura que «Europa hauria de contribuir sempre a trobar solucions i fomentar el diàleg». Amadeu Altafaj, a més, destaca que «molts catalans se senten sovint decebuts per la Unió Europea». «Vull dir que Europa és nostra, Europa som nosaltres també, els 7,5 milions de catalans», destaca Altafaj. El ja exdelegat ha assegurat que s'ha de reivindicar «amb fermesa» l'Europa desitjada, «on els ciutadans i les nacions en siguin protagonistes, no actors secundaris». La notícia arriba poc després Pere Soler, director dels Mossos i Josep Lluís Trapero, major dels Mossos, també acceptessin els seus cessaments i s'acomiadessin dels seus treballadors. 


Comentaris

envia el comentari