Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa.

L'última demanda de Sánchez a tots els ciutadans per la fase 1

El president espanyol confia que Barcelona i Madrid tindran una «consciència més elevada» quan es puguin desconfinar

Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa.
El president ha assegurat que l'estat espanyol ha estat «un exemple al món de disciplina social» | Europa Press

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha apel·lat a la «responsabilitat» i l'«esforç» de la ciutadania que a partir de dilluns entrarà en la fase 1 de desconfinament per evitar que es propagui el coronavirus i hi hagi un rebrot. 

En una roda de premsa des de La Moncloa, ha assegurat que l'estat espanyol ha estat «un exemple al món de disciplina social», però ha advertit que el confinament dut a terme fins ara «servirà de poc si no s'acompanya de l'esforç  responsable de cada persona». 

Demana més consciència per a grans ciutats com Barcelona

També s'ha referit a la situació de Barcelona i Madrid, dues de les ciutats més afectades per la pandèmia de la Covid-19 i que, per ara, no avançaran de fase. Quan ho puguin fer, Sánchez ha vaticinat que «en aquestes urbs  la consciència serà més elevada».

El dirigent socialista ha subratllat que prendre les mateixes mesures que un infectat, com la higiene i la distància social, són «el mètode més efectiu per interrompre el contagi». Per això, ha demanat un respecte escrupolós a les indicacions de les autoritats i ha pregat «tota la cautela i prudència» als qui viuen en territoris que avancin de fase.

«El virus no ha desaparegut, hem de conviure-hi durant la desescalada»

El president, en aquesta línia, s'ha referit a la digitalització, la transició ecològica, l'enfortiment del sistema educatiu, l'impuls de la ciència, el fet de millorar el mercat de treball i un sistema fiscal més fort com a motors espanyols per a poder superar la crisi

Sánchez, que ha donat les «gràcies» a la societat espanyola per com ha afrontat aquest estat d'alarma, ha parlat també d'una desescalada «asimètrica», «gradual» i «coordinada pel govern d'espanya i cogovernat amb les comunitats autònomes». «La desescalada serà guiada per la prudència», ha comentat un Sánchez que ha parlat del risc que hi ha de tornar al confinament sinó es compleixen els criteris de sanitat de la desescalada. 

«El virus no ha desaparegut, hem de conviure-hi durant la desescalada», ha dit. Sánchez, finalment, també ha demanat precució a totes les regions que dilluns enceten la fase 1.