YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid demana investigar el màster de Casado

El motiu serien els indicis d'il·legalitats en la seva obtenció

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Carmen Rodríguez-Medel, ha demanat aquest dilluns al Tribunal Suprem que obri una investigació sobre el màster del nou líder del Partit Popular, Pablo Casado, ja que veu indicis d'il·legalitat en la seva obtenció. A causa del fet que el polític és aforat, ha de ser el Suprem qui l'investigui i el citi a declarar en cas que ho consideri oportú.

En un auto, la titular del jutjat de Madrid encarregat del cas, Carmen Rodríguez-Mendel, ha decidit declarar esgotada la instrucció en referència a tot allò que «no implica actuacions processals», és per aquest motiu que ha sigut ara quan ha decidit enviar el cas al Tribunal Suprem, l'òrgan competent tenint en compte la situació de Casado.

Pablo Casado va fer el mateix màster que Cifuentes

Ell mateix va reconèixer, poc després de l'escàndol creat pel cas del màster de Cristina Cifuentes, que té el mateix títol que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid i que el va fer entre els anys 2008 i 2009. El líder del PP va afirmar llavors que «no recorda si va assistir a classe ni si va fer els exàmens», d'altra banda assegurava que tot va ser abans del pla Bolonya i que, aleshores «no s'exigien aquests requisits amb rigidesa».

Cal dir que a partir d'aquestes paraules del polític, la Universitat Rey Juan Carlos va obrir una investigació al respecte i fonts universitàries van negar les paraules de Casado afirmant que l'assistència a classe en aquells anys era obligatòria, de la mateixa forma que realitzar els exàmens i el treball de final de màster. A més, un dels suposats professors del polític en aquell màster assegura que Pablo Casado «no figura a la llista d'alumnes de la seva assignatura».

El vicesecretario de comunicación del PP, Pablo Casado
Pablo Casado | cedida

 

Per la seva banda, Casado seguia afirmant que «els màsters són molts menys regulats, cada centre plantejava les fórmules de seguiment de les assignatures, no està regulat que existeixi treball final de màster, no està regulat que existeixi tribunal, el que jo tinc i he trobat són molts treballs». També explicava que encara tenia accés a la intranet de la universitat, que tenia la matrícula i les notes de les assignatures.

Temps després, la Universitat Rey Juan Carlos va tornar a posar en entredit al líder del Partit Popular afirmant que no havia trobat els quatre únics treballs que s'havien de fer al màster: «No consta cap document relatiu als treballs del Sr. Casado per ser avaluat en els 20 crèdits que no convalidats».


Comentaris

envia el comentari