Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Prefectura Via Laietana

Acusen l'Ajuntament de Barcelona de voler «treure la bandera d'Espanya del centre»

El consistori va aprovar una moció per demanar el trasllat de la Prefectura de Policia de Via Laietana

Prefectura Via Laietana
Demanen a la Prefectura de Policia que «tregui la bandera d'Espanya del centre de Barcelona» | Cedida

Segons avança l''Español', La Comissió de drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelonaha aprovat la moció en la qual s'insta al govern espanyol a traslladar de lloc i convertir la Prefectura en un espai de memòria històrica contra la repressió franquista.

Tot i que, com assegura el mitjà citat, els treballadors creuen que el veritable motiu és «treure la bandera d'Espanya del centre de Barcelona». Després d'haver sigut aprovada, sembla que el govern actual acabarà emportant-se als policies d'aquesta Prefectura de Via Laietana a la Zona Franca.

ERC va demanar fa un mes que s'iniciessin els tràmits

ERC ja es va pronunciar al respecte fa un mes i va demanar a l'ajuntament que s'iniciessin els tràmits necessaris per cedir l'edifici per part de l'Estat «al 100% i amb màxima urgència». Ernest Maragall explicava que «l'experiència d'aquests dies ens obliga a reviure i prendre consciència de la història passada de l'edifici, i ens planteja un exercici de coherència i rigor», fent referència a la «brutalitat i les tortures» que s'hi van practicar durant la dictadura.

També et pot interessar...