Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau alcaldessa

Una regidora de Bcomú denuncia insults masclistes cap a Colau després de la investidura

Laura Pérez, que serà la tercera tinent alcalde de Drets Socials, explicar que van creuar la plaça de Sant Jaume entre crits de «'putes', 'guarres' i 'zorres'»

Ada Colau alcaldessa
Ada Colau va ser insultada en sortir de l'Ajuntament, un cop va ser investida alcaldessa | Catalunya Diari

 

La investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona va provocar reaccions oposades entre els centenars de persones que veien el ple a la plaça de Sant Jaume. Els seus seguidors van aplaudir el moment però també va haver-hi una gran esbroncada i xiulada d'aquells que preferien a Ernest Maragall com alcalde. El que ha denunciat Laura Pérez, qui serà tercera tinent alcalde, és que a la sortida de l'ajuntament Ada Colau va rebre insults masclistes com «putes, 'guarres' i 'zorres'» quan es dirigia al Palau de la Generalitat. 

L'antiga regidora de Feminismes i LGBTI, i que ara assumirà Drets Socials, explicava a les seves xarxes socials haver patit «la violència verbal específica, d'aquella que està reservada a les dones».  Pérez Castaño confessava que, tot i està acostumada a certa crítica política, el que va viure ahir va ser «molt dolorós». I és que també recordava que es va produir el llançament de monedes, una ampolla d'aigua o boles de paper.  

 

La periodista Cristina Fallaràs parla de «bàrbars»

Ella mateixa confirmava que havia rebut un gran nombre de mostres de suport després d'aquest incident masclista. Això l'animava a fer  «tot el que estigui a les meves mans perquè els atacs personals i el masclisme no tinguin lloc a la vida política de Barcelona». 

Una de les persones que va fer un atac més dur contra aquells que van insultar Colau va ser la periodista Crisitna Fallarás. No va dubtar en titllar-los de «bàrbars» i denunciar com l'alcaldessa ja havia rebut insults en anteriors ocasions, com «peixatera» o «vividora».  Destacava el «masclisme brutal» que cridava a les dones però que «no va trobar paraules equivalents pels homes».