Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CDR

Alerta Solidària denuncia que un dels CDR empresonats a Madrid té llacunes i el podrien haver drogat

Els advocats constaten maltractament psicològic i estudien si també n'hi va haver de físic

CDR
Alerta Solidària denuncia que un dels CDR empresonats a Madrid té llacunes i el podrien haver drogat | CatalunyaDiari.cat

El portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha denunciat aquest dilluns que  un dels CDR empresonats en el marc de l'operació Judes mostra llacunes i el podrien haver drogat durant els interrogatoris. Pellicer ha apuntat que a través de la família han pogut constatar «coaccions i maltractament psicològic», i estan estudiant si també n'hi va haver de físic.

«Té llacunes i no sap ben bé en quina situació es trobava durant algunes hores», ha explicat a 'Catalunya Ràdio', on ha remarcat que aquest detingut ha estat un mes sense poder tenir contacte amb el seu advocat de confiança, i no va ser fins dimecres que es van poder veure. «Se li han vulnerat tots els drets», ha conclòs Pellicer.

Set CDR van ser detinguts el passat 23 de setembre acusats de terrorisme arran de l'operació Judes; acusant-los de proposar-se atemptar amb explosius durant el mes d'octubre.

199 detinguts en una setmana

D'altra banda, una setmana després de la publicació de la sentència, el balanç de detinguts fins a primera hora d'aquest matí s'enfila ja fins a les 199 persones: 92 a Barcelona, 27 a Girona, 37 a Tarragona i 43 a Lleida. D'aquests, els Mossos d'Esquadra n'han arrestat 157, la Policia Nacional 34 i la Policia Local o la Guàrdia Urbana els altres 8.

Pel que fa als policies ferits, n'hi ha 289, dels quals 154 són mossos, 134 policies nacionals i 1 guàrdia urbà. Per demarcacions, la immensa majoria d'agents ferits s'han registrat a Barcelona, un total de 236. La resta es reparteixen en 19 a Girona, 17 a Tarragona i 17 més a Lleida.

També et pot interessar...