ÚLTIMA HORA

‼ Una autòpsia independent confirma que George Floyd va morir asfixiat

Denuncien irregularitats en l'ascens de Pablo Llarena al Tribunal Suprem

El recurs presentat per l’Associació de Jutgesses i Jutges per la Democràcia no va ser acceptat
Llarena, durant la conferència a Madrid
Llarena, durant una conferència a Madrid | CatalunyaDiari.cat

El jutge Pablo Llarena s'ha convertit en una figura gairebé pública en l'actualitat catalana. El desenvolupament del magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem instruint la causa contra els polítics independentistes l'ha col·locat al centre de totes les mirades per qualsevol acció que pugui prendre sobre el procés.

 

No obstant això, sembla que l'ascens de Llarena l'any 2016, que el va dur fins a la posició que ocupa avui dia, va ser més que qüestionat. Quan es va confirmar el nou càrrec del jutge, l'Associació de Jutgesses i Jutges per la Democràcia (JJpD) no va dubtar en presentar un recurs contra la decisió.

 

En el mateix, es considerava que s'havien produït un gran nombre d'irregularitats en l'ascens de Pablo Llarena. Entre elles, es destacava que algunes haurien vulnerat la llei, altres el reglament del Tribunal Suprem i fins i tot s'hauria incomplert la Constitució.

 

Pablo Llarena, l'escollit contra l'independentisme

La vacant existent a la Sala Segona del Tribunal Suprem va provocar que fins a 13 candidats es presentessin per fer-se càrrec de la plaça. D'aquests, vuit van ser exclosos sense motiu aparent, deixant solament cinc alternatives per ocupar el càrrec que finalment es va acabar adjudicant Pablo Llarena.

 

L'associació encarregada de reclamar la mesura apuntava que hi havia indicis que es volia col·locar al magistrat com l'instructor de la causa especial contra els polítics independentistes, la qual estava atorgada a la sala que acabaria ocupant el jutge Llarena.

 

Grande-Marlaska, contrari a la decisió

La informació sobre aquesta situació ha estat difosa per 'Público', on s'arriba a assegurar que en un ple del Consell General del Poder Judicial, la vocal María Concepción Sáez Rodríguez i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, varen votar en blanc la designació de Pablo Llarena.

 

Segons el citat mitjà, la decisió va ser presa perquè ambdós representants van considerar que el procediment pres per escollir el nou titular de la Sala Segona havia estat de forma irregular, motiu pel qual, a causa de la seva disconformitat, no van voler acceptar l'elecció.

 

Reclamaven l'anul·lació de la designació de Llarena

El reclam presentat per l'associació JJpD exigia la impugnació i demanava l'anul·lació de la designació de Pablo Llarena. En el text asseguraven que no s'havia respectat «els principis de mèrit i capacitat establerts a l'article 23 de la Constitució Espanyola».

 

No obstant això, el recurs no va ser admès, responent al mateix que les associacions judicials no devien actuar com a «guardians» d'aquest tipus de designació, deixant l'intent d'actuació dels juristes totalment estèril.Comentaris

envia el comentari