Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
carles ventura

Denuncien un regidor de la CUP de Torroella de Montgrí per «una amenaça terrorista» contra la policia

L'associació Una Policía para el Siglo XXI ha dut unes piulades de Carles Ventura davant l'Audiència Nacional

carles ventura
Carles Ventura va esborrar i demanar disculpes per les piulades | Cedida

 

L'associació 'Una Policía para el Siglo XXI' ha denunciat a l'Audiència Nacional un regidor de la CUP de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, per unes piulades «amenaçant» la policia.  Tot arran d'uns tuits sobre agents que treballaven en les inundacions pel desbordament del riu Segura.

A les piulades, que ja han estat esborrades, el regidor, Carles Ventura, afirmava  que eren «els imbècils de sempre repetint 'segle XXI' cada dos per tres per semblar nous o més moderns. Apa, a mirar a sota del cotxe...».

El col·lectiu considera que la piulada fa una «clara al·lusió al que milers de companys van haver de fer durant tants anys al País Basc i recordant les proclames llançades en les manifestacions pels simpatitzants d'ETA com 'aquesta nit, mira sota el cotxe'». L'associació creuen que l'edil té «total capacitat per col·lectivitzar un discurs d'odi i legitimar el terrorisme entre els seus adeptes». 

Consideren les piulades com un delicte d'odi

Les piulades les hauria fet el 14 de setembre encara que ja les ha esborrades. L'associació va reproduir-ho al seu perfil de Twitter afegint el comentari: «Una altra catàstrofe i altra vegada els de sempre donant un cop de mà: el 15M, les joventuts comunistes, els okupes, etc., cridant: 'Els carrers seran sempre nostres', bé.... menys si plou.... mai falten a la cita per engrandir el nostre país».

La situació, diuen, que s'agreuja tenint en compte que l'autor de les piulades és un càrrec públic que «té total capacitat per col·lectivitzar un discurs d'odi i legitimar el terrorisme entre els seus adeptes». En aquest sentit, diuen que  l'associació fa quaranta anys que «aguanta» insults públics «sense cap defensa per part del poder polític»  i que van néixer, precisament, per «ser la veu dels membres dels diferents cossos policials». El regidor va fer una nova piulada ahir lamentant l'escrit. 

Ciutadans demana la seva dimissió

El grup de Ciutadans del municipi ha demanat la seva dimissió per uns fets que considera «intolerables». El portaveu de la formació taronja, Pere Cuadros, també s'ha mostrat sorprès pel «silenci» del partit. «És inexcusable que no reprengui al seu regidor ni l'amonesti perquè dóna la sensació que estan emparant que pugui amenaçar d'aquesta forma, perquè no és l'única vegada que ho ha fet», afirma Cuadros.

També et pot interessar...