Consulta els resultats de les eleccions a tots els municipis de Catalunya

Pots consultar el resultat de les eleccions generals a través del mapa interactiu

Mapa interactiu on es pot consultar els resultats de les eleccions generals 2019
Mapa interactiu on es pot consultar els resultats de les eleccions generals 2019 | CARTO

Després de la gran victòria que ha aconseguit el PSOE durant les eleccions generals celebrades ahir diumenge on ha aconseguit la majoria absoluta al Senat, amb 121 escons dels 208 possibles, tot desbancant al PP que ha passat de tenir la majoria absoluta a quedar-se amb 56 escons, 74 menys que els que va obtenir ara fa tres anys.

No obstant això, la sorpresa ha estat majúscula a Catalunya on, per primera vegada a la història, una força independentista ha guanyat les eleccions i s'ha col·locat com a primera força. Així doncs, ERC ha obtingut una victòria històrica on s'ha imposat en tres províncies i gairebé ha empatat amb el PSC Barcelona. Gràcies a aquests resultats, la formació independentista ha aconseguit mantenir la tercera posició al Senat, amb 11 escons.

D'altra banda, C's ha aconseguit per primera vegada 4 escons electes, fins ara només comptava amb els 6 de designació autonòmica mentre que Unides Podem i VOX no han obtingut representació. Per la seva part, el PNB ha aconseguit nou senadors

Mapa interactiu de les eleccions generals 2019

En aquest mapa es poden consultar els resultats de tots els municipis i ciutats d'arreu d'Espanya on es pot observar quin és el partit que ha sortit guanyador en aquests comicis. En ell es pot veure quants vots ha obtingut el partit guanyador i el percentatge que representa. D'altra banda, s'indica quin ha estat el segon partit polític més votat amb la quantitat de vots i percentatge respectius.

Aquest mapa es pot ampliar i reduir, fent «pinça» amb els dits, per tal de localitzar la ciutat o municipi que es vulgui consultar. També es poden utilitzar els dos botons que apareixen a l'esquerra del marge inferior. Un cop localitzada la zona, els resultats apareixen després de seleccionar amb el dit el municipi o ciutat d'interès.

En cas que s'accedeixi al mapa des de l'ordinador, el mecanisme de funcionament és similar. En aquesta modalitat però el mapa es pot ampliar amb els botons o bé amb la roda del ratolí mentre que per accedir als resultats només es necessita un clic del ratolí a la zona triada. 


Comentaris

envia el comentari