Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats.

Laura Borràs creu que hi ha «desorientació i descoordinació» al Govern

La candidata a les primàries de JxCat creu que el lideratge de l'executiu es va perdre amb la inhabilitació de Torra

Laura Borràs, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats.
Laura Borràs és la portaveu de JxCat a Madrid, i és candidata a les primàries del partit per ser la presidenciable a la Generalitat. | EP

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés i candidata a les primàries internes del partit per ser-ne la presidenciable a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer, Laura Borràs, no ha dubtat aquest dimecres, 18 de novembre, a criticar el Govern, del qual forma part indiscutible el seu partit. Borràs ha dit que detecta «descoordinació i desorientació» en el rumb de l'exectiu català. Ho ha dit en defensa de Quim Torra, inhabilitat i apartat de la presidència de la Generalitat el passat 28 de setembre, de qui ha dit que «el president de la Generalitat va tenir un paper extraordinàriament rellevant en temps de pandèmia».

«Desorientació i descoordinació al Govern»

«Estant malalt i des del Palau de la Generalitat va tirar endavant en una situació inèdita, insòlita i impensable per qualsevol governant», ha dit Borràs, que creu que Torra «va saber estar al capdavant d'un govern limitat d'una autonomia de bonsai». En contrast amb això, la portaveu de Junts per Catalunya a Madrid apunta que «hem vist que després de la seva inhabilitació, després que moltes accions fossin liderades pel president Torra, es veu una desorientació i una descoordinació fruit també que l'Estat va decidir descavalcar la principal autoritat del país per una pancarta».

Amb les seves paraules, doncs, Laura Borràs envia un dard directe al Govern que JxCat comparteix amb ERC i lloa la figura de Quim Torra, amb qui comparteix sector dins del panorama polític 'puigdemontista'. L'atac a l'executiu es pot interpretar com un tret al peu, ja que es tracta de la seva mateixa formació, però també com una indirecta al seu principal rival a les primàries del partit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que és una de les principals figures de la formació al Govern.

Borràs respon Calvet

De fet, Borràs també ha respost directament Calvet, que el passat cap de setmana demanava «victòries parcials» abans d'assolir la independència. «Ara no és el moment de victòries parcials, vull victòries totals. No s'aconseguirà mai la independència si ara s'accepta que no és el moment», ha etzibat Laura Borràs.