IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El desplegament de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya ha costat 31,7 milions d'euros

La partida reserva 11,2 milions d'euros en dietes 5,5 dels quals són dels agents dels tres vaixells a Barcelona i Tarragona

La policia espanyola s'allotja en un ferri decorat amb els 'Looney Tunes'.
Un dels vaixells on s'allotja la policia espanyola. | Twitter (@BuiaReixach)

El cost que haurà d'assumir el Ministeri de l'Interior del desplegament policial a Catalunya és de 31,7 milions d'euros. Tal com publica 'El Español', el Departament que dirigeix Juan Ignacio Zoido ha calculat que s'haurà de gastar exactament 31.776.643,41 euros, en haver enviat a Catalunya des de fa diverses setmanes, un gran desplegament d'agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per tal d'intentar evitar el referèndum celebrat aquest diumenge, 1 d'octubre. En desglossar els costos, a la Policia Nacional li corresponen 11,2 milions d'euros, mentre que a la Guàrdia Civil, 9,2 milions. Pel dispositiu es van haver de llogar tres creuers, que van arribar el 20 de setembre als ports de Barcelona i Tarragona. La partida pressupostària gestionada per la Secretaria d'Estat i Seguretat indica que 11,3 milions d'euros van destinats a les dietes, 5,5 milions dels quals són pels agents que estan allotjats als vaixells, els quals està previst que es quedin fins al 5 d'octubre.

Pel que fa als agents antiavalots allotjats als vaixells, els corresponen 95 euros diaris, a banda de la seva nòmina. Els policies i guàrdies civils que estaven ubicats en altres punts del territori català, la dieta és més alta, de 110 euros diaris, i els agents s'han allotjat a les instal·lacions de les Forces Armades. El Ministeri de l'Interior ha assumit un increment de la dieta diària de manutenció que cobreix el dinar i el sopar dels policies, que normalment és de 28,21 euros, i ha pujat fins a 37,40 euros. També s'ha destinat una partida de 70.000 euros per a «gratificacions» al personal de suport, integrants del Gabinet de coordinacions, i altres efectius que no fan cap tasca operativa. 


Comentaris

envia el comentari