Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez mira Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats.

La destitució de Pérez de los Cobos, un moviment del govern per atraure ERC?

Exalts càrrecs d'Interior ho atribueixen a una maniobra política

Pedro Sánchez mira Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats.
Exalts càrrecs d'Interior no veuen altra explicació al moviment. | Europa Press

No s'ho expliquen d'altra manera: la destitució del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha de respondre a un moviment del govern espanyol per atraure ERC, per tal de retornar-li el 'deute' de la investidura i restablir la confiança entre el govern espanyol i els republicans que es va assolir en els primers compassos de l'any però que s'ha vist desgastada en les darreres setmanes. Aquesta és l'explicació que troben antics alts càrrecs del Ministeri de l'Interior  per justificar la destitució del número 2 de la Benemèrita.

Lloances per part de tots els seus excol·laboradors

El diari 'La Razón' recull aquest dijous, 28 de maig, la sorpresa per part dels actuals i els antics comandaments del ministeri de l'Interior per la decisió presa per part del govern espanyol amb Diego Pérez de los Cobos, de qui destaquen la seva professionalitat i apunten que ha treballat amb cinc ministres diferents, tant del PSOE com del PP, i que la seva «integritat, competència i abast d'anàlisi» no deixaven cap marge per a la desconfiança professional cap a Pérez de los Cobos.

Segons apunta el rotatiu, el govern espanyol buscava un pretext per destituir Pérez de los Cobos per oferir-lo com a contraprestació a ERC i intentar recompondre la majoria de la investidura, tan necessària per al govern però, alhora, ara mateix tan llunyana. L'afer de l'informe i la presumpta 'deslleialtat' del coronel al ministre Grande-Marlaska, doncs, haurien servit a l'executiu per prendre una decisió que respon a la voluntat de seduir ERC.

Sánchez elogia els republicans al Congrés

La decisió de destituir Pérez de los Cobos ha coincidit de ple amb una sessió, aquest dimecres, al Congrés, en què va sorprendre de valent l'actitud de Pedro Sánchez en les rèpliques a les preguntes de Gabriel Rufián, portaveu d'ERC a Madrid: elogis que venen a confirmar la voluntat del PSOE i Unides Podem de tornar a reconciliar la seva relació amb els republicans.